6 restaurante din țară unde poți mânca o salată bună

Primăvara a trecut cu noi în izolare, dar chiar și acum totul este verde crud și parcă abia ieșim din hibernare. Poate nu-ți mai arde să mănânci burgeri, pizza, coaste, prăjeli sau alte mâncăruri grele și gătite, și ești și tu, ca și noi, în căutarea unei salate bune, gustoase, fresh și hrănitoare. Așa că, iată o listă dedicată locurilor din țară unde o să găsești oricând o salată care să respecte cele 3 criterii de mai sus. Să sperăm că lucrurile vor merge bine și acestea vor fi deschise, într-o formă sau alta, în această lună - dacă nu există oricând delivery sau takeaway:

PRATO (Brașov) - Str. Michael Weiss 11 / Tel. 0720.444.422

Prato este un restaurant foarte apreciat și de top din Brașov. Toate preparatele sunt realizate de o echipă de maeștri bucătari care au grijă să aleagă cele mai bune ingrediente provenite din surse sigure și verificate. Tot ce vei găsi în meniu e bun, iar salatele nu fac excepție, dimpotrivă, au unele foarte excelente și la fel de sățioase ca un fel principal.

https://www.facebook.com/restaurantprato/

SAMSARA FOODHOUSE (Cluj-Napoca) - Str. Cardinal Iuliu Hossu 3 / Tel. 0799.073.073

Samsara Foodhouse este cel mai mare restaurant cu specific vegetarian, vegan și raw vegan din România și se adresează tuturor celor își doresc o alimentație armonioasă. Atmosfera și serviciile sunt cele dintr-un restaurant de fine dining, prețurile pe măsură, dar este cel mai bun loc din Cluj atunci când vrei o salată deosebită.

Salată de spanac, avocado și căpșune.  https://www.facebook.com/samsarafood/

BIOFRESH (Timișoara) - Str. Francesco Griselini 2 / Tel. 0724.637.374

BioFresh are în meniu doar preparate vegetariene și raw vegan, dar și o mulțime de shake-uri și sucuri din fructe proaspăt stoarse. Localul este unul foarte apreciat în rândurile comunității vegetariene / vegane din Timișoara, ceea ce înseamnă că e și locul perfect pentru o salată cu tot ce trebuie.

https://www.facebook.com/biofresh.timisoara/

CUIB (Iași) - Str. Gavriil Musicescu 14 / Tel. 0743.604.229

La CUIB este promovat un stil de viaţă prietenos cu mediul, dar și cu sănătatea ta. Vei găsi multe lucruri bune în meniu, dar și salate surprinzătoare, cum ar fi cea cu leurdă, panseluțe, ciuperci trase și ouă fierte (nu-i tot timpul în meniu, dar fiecare zi vine aici cu noi surprize).

https://www.facebook.com/laCUIB/

AROME (București) - Str. Luigi Cazzavillan 25 / 0749.109.639

Mâncarea de aici e dedicată în special vegetarienilor, așa că o să găsești în meniu și salate excelente. Localul arată foarte frumos, oamenii sunt prietenoși și puși pe treabă, iar grădina de vară, din spatele clădirii, este cu adevărat deosebită în serile zilelor calde.

Vegan Zucchini Salad https://www.facebook.com/aromesisunete/

Euphoria Biergarten (Oradea) - Str. Mihai Eminescu 18 / Tel. 0745 393 333

Euphoria Biergarten este un restaurant îndrăgit de mulți orădeni, în special pentru meniul lor divers de salate excelente. Preparatele lor culinare oferă o alimentație echilibrată și sunt realizate din cele mai bune ingrediente. Localul frumos și spațios, oamenii prietenoși și atmosfera “ca acasă” sunt doar câteva din elemenetele care fac din acest restaurant locația perfectă pentru a savura o salată delicioasă și ușoară în oraș.

https://www.facebook.com/euphoriabiergartenoradea/

 

  • Text de Gruia Dragomir.