Care este cel mai bun restaurant din Brașov?

La începutul anului, pe site-ul www.zilesinopti.ro, s-a desfășurat sondajul online TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI. Răspunsurile voastre au fost contabilizate și rezultatele sunt acum disponibile online la adresa www.top10.zilesinopti.ro

Iată care au fost RESTAURANTELE anului 2019 în Brașov, conform răspunsurilor voastre:

Next Door Restaurant

Restaurantul Next Door este deschis recent și este în inima orașului vechi din Brașov, zona perfectă pentru prânz și cină. Pe lângă mâncarea delicioasă, Next Door are o atmosferă faină și un vibe mișto.

Foto: Next Door Restaurant

Casa Hirscher

Casa Hirscher, restaurant cu specific italian, special conceput pentru cocktailuri, întâlniri business sau seri romantice, te aşteaptă într-un decor elegant, cu decoraţiuni pline de bun gust. Meniul restaurantului “Casa Hirscher” impresionează printr-o îmbinare perfectă între gustul rafinat al preparatelor, aspectul acestora, decoruri absolut speciale, veselă.

Foto: Casa Hirscher

La Ceaun

În ceaunele mari se gătește după rețete tradiționale ardelenești: ciorbe și tocane proaspete, pe care turiștii și localnicii le recunosc dintr-o mie. Cele mai proaspete ingrediente sunt procurate direct din gospodăriile din împrejurimi, iar acest lucru se reflectă în fiecare farfurie în parte: gustul bucătăriei românești este, de fiecare dată, același. La Ceaun te așteaptă mereu cu bucate gustoase la cele două restaurante din zona centrală, sau din centrul comercial Magnolia Brașov (Răcădau).

Foto: La Ceaun

Ceasu’ Rău

Parte a Grupului Sergiana, restaurantul Ceasu' Rău este de bun augur pentru comunitatea brașoveană, pentru care este un element de bază, dar și pentru turiști. Preparatele tradiționale gătite ca la mama acasă au făcut ca restaurantul să se numere printre cele recomandate pe Trip Advisor, iar toată materia primă care vine de la Poiana Mărului este recunoscută de cei care aleg să mănânce aici în mod regulat.

Foto: Ceasu' Rău

Sub Tâmpa

Sub Tâmpa aduce un concept unic în România: gastronomia transilvăneană neo-tradițională. Culese cu migală din cărți și manuscrise din timpuri îndepărtate, rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie.

Foto: Sub Tâmpa

Casa Tudor

Parte a Grupului Sergiana, restaurantul Casa Tudor are un meniu care reprezintă o culegere de prospețime, gust și rafinament. Cu preparate la fel de gustoase și de încredere ca în meniurile celorlalte restaurante din familia grupului deținut de Sergiana, Casa Tudor este un reper și un simbol al gustului autentic, pentru care s-a investit timp și studiu, rezultând preparate pe care să ți le amintești și la mult timp după ce le-ai gustat.

Foto: Casa Tudor

Dei Frati

O afacere de familie bazată pe bucătăria italienească. Se gătește și se servește în familie, iar atmosfera este special concepută pentru a fi intimă și relaxantă, gândită pentru ca fiecare să se simtă exact ca acasă! De nici 4 ani împliniți în centrul orașului, restaurantul este un univers al pastelor care a crescut repede și sigur și care și-a educat clienții și i-a făcut prieteni. De mai puțin de un an, pe cei de la Dei Frati îi găsim cu aceleasi preparete delicioase și în Magnolia Brașov.

Foto: Dei Frati

Belvedere

Conceput pentru a oferi o vedere panoramică asupra Brașovului, deopotrivă Vechi și Nou, restaurantul propune o bucătărie originală, sănătoasă, modernă și elaborată: haute cuisine. Maestrul bucătar Ioan Florescu este un simbol al acestui punct unde frumosul naturii se îmbină cu reușita estetică a preparatului culinar din farfurie. Experiența sa de peste două decenii garantează pentru fiecare operă de artă degustată.

Foto: Belvedere Restaurant

Bistro de l'Arte

Cu o personalitate și un loc aparte în gama variată de restaurante ale Brașovului, Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orașului, o oază de calm aparte care susține producătorii locali și care și-a asumat, încă de la început, rolul de educator de gusturi fine, nu doar într-ale bucătăriei. Motto-ul lor este „Cuisine, Drinks & Art” și se țin de treabă: lângă farfurie ai mereu o expoziție ori muzică live.

Foto: Bistro de l'Arte

Restaurant Sergiana

Totul a început în 1992, când a luat ființă o mică brutărie la Poiana Mărului. Continuă cu o carmangerie, în 1994. În 2017, Sergiana este deja un grup. Restaurantele folosesc materie primă din sursă proprie, lucru pentru care sunt recunoscute și căutate, motiv pentru care mesele nici nu se golesc bine, că se umplu la loc. Jumările cu ceapă din partea casei sunt etern în centrul atenției – și pe bună dreptate. Restaurantul Sergiana îi așteaptă pe pofticioși în cele două restaurante: de pe Str. Mureșenilor și din Coresi Shooping Resort.

Foto: Restaurant Sergiana

.......

La sondajul TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI, la nivel național, au participat 5940 persoane. Întrebările au fost deschise, fiecare răspuns s-a contabilizat ca un vot. Topurile finale au fost stabilite prin cumularea tuturor voturilor valide exprimate. Topul a fost realizat în parteneriat cu compania de cercetare și studii de piaţă, Brandberry http://www.brandberry.ro/

.......

https://top10.zilesinopti.ro/