Unde bem cea mai bună cafea în București?

După petrol, CAFEAUA este cea mai tranzacționată marfă de pe Glob, iar la nivel mondial, în fiecare zi, sunt consumate aproximativ 2,25 miliarde de cești de cafea.

La începutul anului, pe site-ul www.zilesinopti.ro, s-a desfășurat sondajul online TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI. Răspunsurile voastre au fost contabilizate și rezultatele sunt acum disponibile online la adresa www.top10.zilesinopti.ro

Iată care au fost CAFENELELE anului 2019 la București, conform răspunsurilor voastre:

5 TO GO

"5 to go" a luat naștere din dorința fondatorilor, Radu Savopol si Lucian Bădilă de a oferi o băutură pe baza de cafea, de calitate la prețul corect, și, totodată, de a dezvolta zona de consum stradal din România, prin implementarea unui concept aproape exclusiv de produse “to go”.

www.facebook.com/fivetogo.ro

ARCADE CAFÉ

"Arcade Cafe" este în inima inimii Bucureștiului, în centrul Centrului Vechi, în mijlocul bulevardului cu piatră cubică și clădiri uzate. O cafenea care iese în evidență prin designul asemănător cu o mansardă pariziană. 

www.arcadecafe.ro

TED'S COFFEE

TED’S COFFEE e locul în care te bucuri de cafeaua ta preferată, servită cu un zâmbet larg! E locul unde îmbini utilul cu plăcutul și să faci din ritualul tău zilnic un moment de relaxare, chiar și în zilele foarte pline.

La TED’S, găsești oricând o cafea de specialitate. Preparată impecabil. Care vine la pachet cu un strop de imaginație. Uneori, sub formă de desen haios în paharul tău de cafea. :) www.facebook.com/tedscoffeecompany

TUCANO COFFEE

“De ani buni suntem impresionați de cultura bogată a amerindienilor, captivați de caracterul neobișnuit, colorat și bogat al acestei culturi, caracterizată în special de traiul în armonie cu natura.

Ulterior, călătorind prin lume, am găsit în fiecare țară câte o cafenea micuță, care ne atrăgea prin ambianța sa deosebită. Aceste cafenele aveau ceva în comun, pe lângă aromele îmbietoare de cafea ne ademeneau atât căldura și bunăvoința vizitatorilor, care își savurau cafeaua și discutau fără grabă, cât și senzația de dragoste, liniște și libertate.

Toate aceste experiențe au servit drept factori decisivi în crearea conceptului coffee shop-urilor Tucano Coffee, axat pe design etno, atmosferă și cultura țărilor producătoare de cafea”

www.facebook.com/TucanoCoffeeGlobal

ORYGYNS SPECIALTY COFFEE 

“Povestea noastră a pornit din dorința de a ne împărtăși pasiunea pentru cafeaua de specialitate.

În fiecare lună selectăm origini de la cele mai bune prajitorii din Europa și le aducem acasă, unde oricine le poate descoperi în locațiile noastre. Vrem să oferim Bucureștiului aceeași experiență ca în cele mai apreciate cafenele de specialitate din Europa: cafea proaspătă, din recolte sezoniere, desăvârșită prin profiluri de prăjire ideale.

Am avut încă de la început plăcerea să întâlnim oameni curioși și interesați, cu care am putut deschide un dialog roditor în jurul cafelei de specialitate cât aceasta era considerată încă un produs de nișă.

Am reușit, bucuroși, să creăm o comunitate frumoasă în jurul acestui produs atât de îndrăgit. Un obicei drag. Un moment preferat din ziua multora dintre noi. Oricine este binevenit în locațiile noastre și întâmpinat cu o cafea bună, un desert și cu ospitalitate.

Suntem mândri și bucuroși să luăm parte la transformarea Bucureștiului într-un oraș mai frumos și mai prietenos.” https://orygyns.coffee

MANUFAKTURA

Manufaktura by Doncafé este un loc în care poți bea o cafea cu adevărat proaspătă, prăjită cu doar 4 zile înainte să fie servită și 100% personalizabilă. De la metoda de preparare, la notele de aromă și consistența ei, cafeaua Doncafé Fresh Single Origin Coffee este o experiență unică la fiecare degustare.

http://manufakturacafe.ro

STARBUCKS

Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume. În prezent, există peste 18.000 de cafenele în peste 60 de ţări. Inițial apărută sub denumirea „Starbucks Coffee, Tea and Spice”, în Seattle, compania a preparat pentru prima oară cafea în 1971. Starbucks este prezentă pe piața din România din aprilie 2007 și operează 52 cafenele.

www.starbucksromania.ro

M60

M60 este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire din București. Grupuri de prieteni, familii sau freelanceri se bucură de amplasarea centrală, decorul cu aer scandinav și cafeaua de specialitate. Meniul este menit mai degrabă să întrețină conversația și creativitatea, cu gustări ușoare.

www.facebook.com/m60cafeamzei

GRAND CAFE VAN GOGH

O cafenea luminoasă, intimă, pentru dimineți cu ziarul tău preferat și seri cu discuții efervescente. Pe fundalul subtil de muzică jazz, cu un meniu original, vino să te bucuri de un București viu în centrul capitalei.

www.facebook.com/grandcafe.vangogh

ORIGO

Origo este locul unde iubitorii cafelei îşi găsesc energia şi inspirația într-o ceaşcă. O experiență completă și corectă poate oferi o perspectivă nouă în domeniul cafelei. Pentru Origo, cafeaua înseamnă:

- complexitate, pe care o exprimăm prin atenția și priceperea cu care prăjim cafeaua la Origo pentru a evidenția gustul și aroma boabelor;

- entuziasm, pe care il împărtășim prin prepararea fiecărei băuturi;

- bucurie, pe care o simțim atunci cand clienții încearcă preparatele noastre și descoperă gustul cafelei.

Selecţia de cafele de origini şi metodele inovatoare de brewing oferă oaspeţilor o nouă experiență și un spectacol inedit al aromelor.

www.facebook.com/OrigoCoffee

.......

La sondajul TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI au participat 5940 persoane. Întrebările au fost deschise, fiecare răspuns s-a contabilizat ca un vot. Topurile finale au fost stabilite prin cumularea tuturor voturilor valide exprimate. Topul a fost realizat în parteneriat cu compania de cercetare și studii de piaţă, Brandberry www.brandberry.ro

.......

https://top10.zilesinopti.ro