Premiile GOPO 2020. Câștigătorii

Luni, 29 iunie, Gala Premiilor Gopo a sărbătorit realizările cinematografice ale anului trecut, într-un eveniment organizat în aer liber, la Verde Stop Arena din București.  Actorul Alex Bogdan a fost și de această dată amfitrionul ceremoniei de decernare a premiilor.

Cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor Gopo a fost transmisă în direct pe site-ul www.premiilegopo.ro și va fi redifuzată miercuri, 1 iulie, de la ora 22.15, pe canalul tv Pro Cinema.

Iată câștigătorii premiilor GOPO 2020

Foto: www.facebook.com/PremiileGopo

Cel mai bun film de lungmetraj la #PremiileGopo2020 este La Gomera / The Whistlers - producători: Marcela Ursu, Patricia Poienaru | România, Franța, Germania, Suedia (42 Km Film). Premiul a fost ridicat de producătoarea Patricia Poenaru și prezentat de actrița Ioana Flora.

Citește aici un interviu cu Catrinel Marlon: "Gilda, avatarul lui Catrinel"

.......

Premiul Gopo pentru Cea mai bună regie, oferit de Banca Transilvania, îi revine lui Corneliu Porumboiu, pentru filmul La Gomera / The Whistlers. Premiul a fost prezentat de actorul Serban Pavlu.

Citește aici un interviu cu în exclusivitate cu Cornel Porumboiu.

.......

Pentru prestația din filmul Monștri., Judith State a primit premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, oferit de AQUA Carpatica. Premiul a fost prezentat de actorii Cosmina Stratan și Marius Manole.

.......

Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, acordat de Mercedes-Benz Romania, îi revine lui Iulian Postelnicu pentru rolul din filmul AREST. Premiul a fost prezentat de actorii Cosmina Stratan și Marius Manole.

Citește aici un interviu cu Andrei Cohn, regizor AREST.

.......

Rodica Lazăr este câștigătoarea Premiului Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru filmul La Gomera / The Whistlers.

.......

Câștigătorul Premiului Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar este Istvan Teglas pentru rolul din filmul La Gomera / The Whistlers. Premiul a fost înmânat de actorii Magda Catone și Cristi Popa.

.......

Premiul Gopo pentru Cel mai bun scenariu se acordă lui Corneliu Porumboiu pentru scenariul filmului La Gomera / The Whistlers. Premiul a fost prezentat de scriitorul și scenaristul Bogdan Ficeac.

.......

Premiul Gopo pentru Cele mai bune costume, acordat de Cellini, ajunge la Ana Ioneci și Claudia Bunea pentru filmul MARIA, REGINA ROMÂNIEI. Acest premiu a fost prezentat de actorii Daniela Nane și Ioan Paraschiv.

.......

Cel mai bun film de debut la #PremiileGopo2020 este Touch Me Not, regizat de Adina Pintilie. Prezentatorii acestui premiu au fost actorii Aida Economu și George Pistereanu.

.......

Distanța dintre mine și mine a fost desemnat Cel mai bun film documentar la Gala Premiilor Gopo 2020. Premiul acordat de Enel România a fost prezentat de actorul Alexandru Potocean și ridicat de producătoarea Ada Solomon.

.......

Îndrăgita actriță Adela Mărculescu este distinsă, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Galei Premiilor Gopo, cu Premiul pentru Întreaga Activitate, oferit de Apa Nova Bucureşti. Premiul a fost prezentat de actorul Adrian Păduraru.

.......

Câștigătorul premiului pentru Cea mai bună imagine este Tudor Mircea RSC, pentru filmul La Gomera / The Whistlers. Premiul a fost prezentat de actorii Diana Cavallioti și Mihai Calin.

.......

Premiul Gopo pentru Cel mai bun montaj merge la Roxana Szel (aflată la a patra nominalizare din carieră), pentru filmul La Gomera / The Whistlers. Premiul a fost înmânat de actorii Ana Ciontea și Dan Bordeianu.

.......

Câștigă Premiul Gopo pentru Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură, Domnica Bodogan, Nastasia Mateiu și Clara Tudose, pentru filmul MARIA, REGINA ROMÂNIEI.

.......

Premiul Gopo pentru Cele mai bune decoruri merge către Simona Pădurețu, pentru filmul LA GOMERA. Premiul a fost înmânat de actorii Dorotheea Petre și George Ivascu, și ridicat de Patricia Poenaru.

.......

Premiul Gopo 2020 pentru Cel mai bun sunet ajunge la Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp, Christian Holm, pentru filmul La Gomera / The Whistlers. Premiul a fost ridicat de Roxana Szel, editorul filmului.

.......

Premiul Tânără Speranță a fost câștigat de actrița Cătălina Mihai, pentru rolul principal din filmul HEIDI.

Citește aici un interviu cu Cătălina Mihai

.......

Premiul pentru Cea mai bună muzică originală merge la Pablo Pico, pentru filmul Călătoria fantastică a Maronei, regizat de Anca Damian.

.......

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune la #PremiileGopo2020 este HAVANA CUBA, regizat de Andrei Huțuleac.

Citește aici un interviu cu Andrei Huțuleac

.......

Premiu pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar se acordă regizoarei Enxhi Rista - EL IUBEȘTE OCHII MEI

Citește aici un interviu cu Enxhi Rista

.......

5Gang: Un altfel de Crăciun - Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office (167.025 de spectatori și încasări de 3.162.478 lei).

.......

Oh, Ramona! - Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office (256.115 spectatori și încasări de 5.016.367 de lei). Premiul a fost înmânat de Andreea Esca și ridicat de actorul Bogdan Iancu.

Citește aici un interviu cu Cristina Jacob, regizoarea filmului Oh, Ramona!

.......

DOLOR Y GLORIA/ DURERE ȘI GLORIE este Cel mai bun film european, distribuit în 2019 în cinematografe de Independența Film.