3 locuri de lângă București, în care să te simți ca într-o vacanță

După 3 luni de stat în casă și cu valul al doilea al pandemiei de COVID-19 care amenință de peste tot, probabil că ai vrea să pleci într-o mică vacanță, dar nu prea te încântă ideea de a merge în locuri turistice, aglomerate, de unde tot apar știri la TV. Ei bine, poți face treaba asta fără să te îndepărtezi prea tare de București, fără prea multă lume în jur și, în același timp, să te simți ca într-o mică vacanță. Iată 3 astfel de locuri în care poți evada pentru o zi, departe de toată panica din jurul pandemiei, dar aproape de casă: 

Event Park Snagov

Event Park Snagov este primul spațiu în aer liber pentru evenimente desfășurate în condiții de maximă siguranță. Cele peste 6 hectare din cadrul Lagoo Snagov pot găzdui seri de cinema, concerte în aer liber și evenimente care respectă distanțarea socială. Deja se organizează aici astfel de evenimente, dar, de asemenea, de aici mai poți porni într-o aventură cu caiacul sau cu un stand up paddle board pe lacul Snagov, printre nuferi și libelule. Există și o terasă unde poți mânca o pizza după. Deci, chiar merită să dai o fugă până aici.

Foto: Event Park Snagov

Adresă: Snagov, 44°41'21.6"N 26°09'45.5"E
Telefon: 0770.282.344

Grădina cu licurici

Grădina cu licurici este în primul rând un spațiu care se închiriază pentru evenimente private, dar în această perioadă nu se prea organizează nunți și botezuri, așa că e posibil să poți să te bucuri de acest loc fără să-l închiriezi, ci doar ca oaspete (cel mai bine e să suni înainte de o vizită). Este un spațiu mare în mijlocul naturii, cu 5000 de metri pătrați de grădină, terase, spații pentru evenimente indoor, ponton, loc de joacă pentru copii și multă energie bună, la doar 30 de minute de centrul Bucureștiului. Are vedere spre Lacul Morii, iar apusurile de aici sunt minunate. Dacă ești norocos, prinzi și licuricii, după lăsarea întunericului.

Foto: Event Park Snagov

Adresă: Strada Gospodari 16, Roșu
Telefon: 0737.775.775

Moșia Corbeanca

Moșia este situată în Corbeanca, pe locul unei foste herghelii, lângă lac, iar fostele grajduri au fost transformate într-un bistro și spațiu de evenimente. În spate, după locul cu nisip fin unde înainte se făcea manejul (loc care acum este spațiu de joacă pentru copii), se întinde o pajiște foarte frumoasă, pe care cei care se ocupă de loc au amenajat-o astfel încât să fie primitoare pentru toți cei care doresc să petreacă aici o zi în natură. În meniul bistro-ului de aici vei găsi multe preparate numai bune pentru o ieșire la iarbă verde, dar și beri craft și alte nebunii. Sună înainte, pentru a te asigura că nu are loc niciun eveniment privat în perioada în care vrei să mergi.

Foto: Moșia Corbeanca

Adresă: Strada Hipodromului nr. 27, Corbeanca
Telefon: 0748.020.041

  • Text de Gruia Dragomir