Open Call / Young Artists Connections

Platforma SwitchLab caută studenți și absolvenți de arte vizuale pentru Young Artists Connections! Studenții în an terminal sau absolvenți între 2018-2020 de la o facultate de arte vizuale se pot înscrie până pe 31 iulie și pot expune la MNAC sau la galeria SwitchLab.

În ce constă premiul?

  • Vor fi selectați 10 tineri artiști pentru o expoziție de grup la Muzeul Național de Artă Contemporană din București. Fiecare artist selectat va primi un fee de 1000 lei brut. Expoziția va fi deschisă între 1-31 octombrie.
  • Un artist va fi selectat pentru un solo show în cadrul spațiului Switch Lab din București. Artistul va primi un fee de 5000 lei brut. Expoziția va fi deschisă între 8 - 15 octombrie.
  • Toți artiștii selectați vor beneficia de o sesiune de portfolio review cu Philippe van Cauteren (directorul SMAK - Muzeul Municipal de Artă Contemporană din Gent, Belgia), Koen Leemans (directorul Centrului Cultural din Mechelen, Belgia), (Benedicte Goesaert, directorul galeriei Zeno X Gallery din Antwerp, Belgia), Călin Dan (director MNAC - Muzeul Național de Artă Contemporană din București).

Tinerii artiști se pot înscrie până pe 31 iulie completând formularul https://forms.gle/Dymi7gKoKSBAByjM7. Juriul format din reprezentanți MNAC, Switch Lab și Philippe van Cauteren, director SMAK (Muzeul Municipal de Artă Contemporană din Gent, Belgia) va selecta câștigătorii pe 20 august.

Proiectul Young Artists Connections este inițiat de platforma de arte vizuale Switch Lab - www.switchlab.info. Young Artists Connections este un premiu la nivel național, gândit pentru a promova tinerii artiști vizuali și de a facilita un context de networking profesional la nivel internațional.