Unde mănânci o înghețată bună în țară?

Nu trebuie să fie caniculă afară ca să ți se facă poftă de o înghețată bună, artizanală, de un gelato făcut ca la mama lui acasă, în minunata Italia. Însă, căldura de afară și faptul că suntem în mijlocul verii sunt motive în plus pentru a face o listă cu 5 locuri din țară care se ocupă cu înghețata artizanală de calitate. Așadar, iată-le, cu conuri pline de „gusti” colorate ce merită să fie imortalizate pe cât mai multe conturi de Instagram.

BUCUREȘTI / SWEETOLOGY

Calea Victoriei nr. 122, 0734.488.889

www.facebook.com/sweetology.ro

Sweetology este un loc de trecut pe lista oricui face un „city wandering” de weekend prin centrul Bucureștiului și vrea ca una dintre opriri să fie la un gelato răcoritor și natural. Se află chiar pe Calea Victoriei, așa că toate atracțiile Bucureștiului sunt la doi pași. Însă, apropo de asta, o altă atracție a acestui loc este și cheescake-ul, făcut în locație în fiecare zi. Deci, ia în considerare că e posibil să poposești aici mai mult de un gelato.

BRAȘOV / GELATO MANIA

Prundului 37, 0724.740.104

www.facebook.com/GelatoMania.ro

Există mai multe gelaterii chiar în centrul vechi al Brașovului, dar la niciuna nu se face o așa de mare coadă precum la Gelato Mania, care e chiar peste drum de liceul Andrei Mureșanu. Or știi localnicii ceva ce turiștilor le scapă, căci mare parte din cei care se pun cuminți la coadă sunt brașoveni. Am încercat și noi gelato de aici de mai multe ori și îți putem spune că merită statul la coadă.

CLUJ / MORITZ EIS

Eroilor 1, 0769.718.832

www.facebook.com/MoritzEisRomania

Deserturile înghețate de la Moritz Eis sunt realizate doar cu ingrediente naturale premium și respectând principiile slow food, îți dai seama de asta de la prima gustare. Inițial, conceptul a luat naștere în Serbia, dar există francize deschise și în România, Muntenegru sau Chile. E neapărat de încercat, măcar pentru faptul că gelato de aici este foarte lăudat.

TIMIȘOARA / GRAZIA GELATO

Alba Iulia 2, 0729.759.118

www.facebook.com/graziagelato

Și dacă ești în Timișoara poți încerca un gelato artizanal, făcut 100% cu ingrediente naturale și după rețete tradiționale italienești. De asemenea, toate deserturile de aici au un conținut scăzut de zahăr. În plus, cofetarului de aici îi place să se întindă la povești, mai ales în jurul felului în care pregătește zilnic gelato.

IAȘI / LEONIDAS IAȘI

Bdul. Ștefan cel Mare și Sfânt 26 / 0232.270.137

www.facebook.com/Leonidas.Iasi

La Leonidas-ul din Iași nu găsești doar ciocolată belgiană și cafea, dar și înghețată de la Moritz Eis, despre care ți-am mai spus că merită încercată cu fiecare ocazie. Pentru a face acest lucru va trebui să urci până la etajul 1 al Palas Mall, o ocazie în plus pentru a vizita această zonă must see a Iașiului.

  • Text de Gruia Dragomir.