Restaurantele s-ar putea redeschide de săptămâna viitoare

Conform site ului bizbrasov.ro, restaurantele s-ar putea redeschide de săptămâna viitoare dacă proprietarii vor respecta un set de reguli. După patru luni de când restaurantele au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, acestea ar putea primi clienţi de săptămâna viitoare.

Premierul Ludovic Orban a discutat cu mai multe asociații din domeniu și a declarat joi seară, la B1 TV, că în măsura în care se ajunge la o înţelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, Guvernul are disponibilitatea de a permite deschiderea restaurantelor. Orban a mai precizat autorităţile statului nu pot controla întreaga situație și că au nevoie de sprijin şi din partea patronilor de terase sau de magazine pentru ca regulile să fie respectate şi pentru ca virusul să nu se răspândească.

https://picjumbo.com/author/viktorhanacek/

foto: Viktor

„Patronii de terase trebuie să facă o informare a clienţilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel încât clientul să ştie foarte clar în momentul în care vine aceste lucruri simple. (…) Autorităţile statului nu pot să fie prezente în fiecare terasă, în fiecare restaurant, în fiecare magazin, în fiecare mijloc de transport în comun. Există o prezenţă, se fac controale, se dau sancţiuni, se dau amenzi, s-au şi suspendat autorizaţii pentru anumite firme care nu au respectat regulile. Trebuie transportatorul, de exemplu, să aibă grijă, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicaţi să fie alături de noi în respectarea regulilor. Nouă ne este foarte greu să controlăm tot şi nici nu e bine să controlezi tot într-o societate. Hai să fim cinstiţi, dacă îşi asumă cineva, înseamnă că vrea să controleze orice se întâmplă, în orice activitate, înseamnă că ne întoarcem cu 30 de ani în timp”, a menţionat premierul.

Vezi aici știrea completă.

foto: Viktor