Cum vă sună: Burger gourmet din piept de rață, salată de roșii cu cireșe negre, griș cu lapte de mahlab?

"Începând din această săptămână (1 iulie 2020), ne folosim de ingrediente locale de sezon pentru a vă oferi săptămânal, preparate inedite în “ediție limitată”, ce pot fi servite la terasă, dar și preluate în regim take away. Iată oferta primei săptămâni. Nu le ratați, sunt absolut delicioase!"  Szirka Restaurant - Sfântu Gheorghe

Cum vă sună oferta din meniul de mai jos?

Burger gourmet din piept de rață cu chiflă de casă, chutney de cireșe și sos  de brînză maturată?

Szirka Buger gurmet

Salată de roșii cu cireșe negre, ulei de fenicul și brânză cu mucegai, sau Griș cu lapte de mahlab, dulceață de cireșe negre și cremă de vanilie?

Gris cu lapte de mahlab

Unde?

La Sfântu-Gheorghe la 30 minute cu mașina de Brașov (județul Covasna) la Adresa: strada Godri Ferenc, nr.18 la Restaurantul Szirka (Scânteie în limba română). Sunt pregătiți cu produse din ingrediente locale și au și terasă, sau takeaway! Rezervări la 0741258646. Pe peretele de facebook se fac ultimele anunțuri din bucătărie.

Cine gătește?

"Trăiesc cam 14 ore pe zi în restaurant, sunt în egală măsură antreprenor, chef, șefă, colegă, ospătar, femeie de serviciu, persoană (tot mai) publică și încerc să mă obișnuiesc cu toate astea. Viața în bucătărie e mult mai palpitantă decât pare, iar ceafa aia de porc din farfurie sau desertul ăla minunat cu înghețată de arpacaș au fiecare povestea proprie." Mădălina Sánta

Mădălina Sánta

Alte Povești din bucătărie de Mădălina Sánta:

Vor mai fi restaurantele vreodată ce-au fost?  

"Circula deunăzi o imagine sinistră cu o terasă din Olanda, în care musafirii stăteau câte doi într-un cub, izolați și stingheri. Pentru mine, așa arată apocalipsa gastronomiei, asta e imaginea absolută a sfârșitului. Să ieși dintr-un cub, ca să stai într-un alt cub, departe de ”pericolul” socializării, e imaginea sfârșitului." Mădălina Sánta