TUSNAD GASTRO BLUES FEST - Băile Tușnad | 03-05 septembrie 2020

După îndelungi consultări cu autoritățile și cei implicați, ne bucurăm să anunțăm reprogramarea festivalului pentru weekendul 03-05 septembrie 2020. Evenimentul va avea loc în cort deschis (pentru a ne proteja de eventuala ploaie), amplasat pe terenul de fotbal din Băile Tușnad, str. Ciucas nr. 66, cu respectarea tuturor limitărilor și măsurilor de protecție în vigoare la data desfășurării.

Aflat la prima ediție, festivalul are drept motor dorința de a promova atât blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală. Programat inițial pentru luna martie, Tusnad Gastro Blues Fest revine la început de septembrie cu mai mulți artiști și un spațiu mult mai generos de desfășurare. Pentru început, conform legislației în vigoare, sunt disponibile doar 500 de abonamente, numărul lor putand fi suplimentat dacă autoritățile o vor permite la 800.             

Evenimentul reprezintă un concept unic datorită faptului că, pe durata festivalului, mai mulți bucătari profesioniști vor găti, timp de 3 zile, în 10 restaurante din stațiune. Ca și temă a fost aleasă „redescoperirea gusturilor”, bucătarii putând să dea frâu liber imaginației și să gătească tot ceea ce doresc pe această temă. În zilele de joi și vineri (03-04 septembrie 2020) de la ora 12:30 va avea loc prezentarea bucatelor care pot fi comandate de pofticioși din cele 10 restaurante care îi găzduiesc pe maeștrii bucătari. Pentru ca arta culinară să fie desăvârșită, delicatesele vor fi servite alături de vin bun oferit de partenerii noștri.  În cele 3 zile de festival vor fi prezentate vinuri dintre cele mai renumite regiuni viticole atât din țara noastră cât și din Ungaria. Punctul culminant va fi atins sâmbătă (05 septembrie 2020) când începând cu ora 12:30 sunteți invitați la  expoziția culinară, unde peste 30 de feluri de mâncare, extrem de apetisante, vor fi prezentate și servite contra cost.  Pofticioșii care ajung la Băile Tuşnad trebuie să ştie că rețetele cele mai reușite pregătite  în cadrul festivalului vor fi incluse în meniul restaurantelor participante.

REDESCOPERĂ! GUSTĂ! ÎNCEARCĂ!

Destinația ecoturistică Băile Tușnad și Împrejurimile

blues, ecoturism și wellness

www.bailetusnad.eco

  • singurul lac vulcanic din sud-estul Europei: Lacul Sfânta Ana;
  • sute de izvoare de ape minerale pentru băut și îmbăiat;
  • observatoare de urs realizate de unul dintre cei mai renumiți fotografi de natură din lume;
  • locul unde s-a reîntors și castorul (Castor fiber);
  • mâncare secuiască ca la mama acasă;
  • porțile de lemn și bisericile fortificate, simboluri ale culturii secuiești;
  • multe opțiuni de recreere activă.

Serile sunt dedicate blues-ului, cu participarea unor artiști importanți, atât din țară cât și din străinătate (SUA/BE/NL/HU/IT). Și cum blues-ul merge de minune cu un vin bun, va veți putea delecta și cu câte un pahar de vin oferit de partenerii noștri.

Line-up-ul festivalului:

03 septembrie 2020

CRISTI COPACIU BAND (RO/IT/HU)

BERTI BARBERA & NICU PATOI (RO)

RARES TOTU MIDNIGHT SUN FEAT. DEAN BOWMAN (RO/SUA)

DEDE PRIEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAW (SUA/NL)

04 septembrie 2020

MARCIAN PETRESCU & TRENUL DE NOAPTE (RO)

LESLIE WOLF (LACI FARKAS) & THE GROOVEMAKERS (RO)

BLUESCORE (RO/SUA)

CATFISH (BE)

05 septembrie 2020

FERNET BLUES COMPANY (RO)

STONES FREE - OCHESCU/TOMASELLI/„CLOPO” (RO)

AG WEINBERGER 4th (RO/HU)

NIGHTLOSERS (RO)

JAM SESSION (RO/BE/IT/HU/SUA/NL)

Un eveniment inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, cu sprijinul Primăriei Băile Tușnad

www.facebook.com/TusnadGastroBluesFest

Bilete sunt disponibile pe entertix.ro și iabilet.ro