Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2020
Viața Orașului

BucurEŞTI aLIVE

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii BucurEŞTI aLIVE Share BucurEŞTI aLIVE


După o primăvară în care virusul a făcut tot ce-a putut ca să cultive iluzia că fericirea înseamnă să lucrezi în pijama, să ieşi la aer până la piaţă şi să dai bineţe prietenilor printr-un ecran de laptop, iată că, uşor-uşor, ne reobişnuim cu starea de bine pe care ne-o dă apartenenţa la o comunitate reală şi nu (doar) virtuală.

Suntem în faza – nu ştiu cât ne va ţine – în care îi privim parcă pe cei din jur cu alti ochi, mai prietenoşi sau măcar mai îngăduitori, ascultăm euforici claxoane, vociferări şi pickhamere, ne pierdem veseli timpul în trafic şi prin magazine, degustăm extaziaţi din mers o şaormă cu de toate şi-o cafea din aia ‘tu gău’, aspirăm cu nesaţ odicolonul colegelor sau mititeii ce sfârâie pe grătarul de la şosea, ce mai, ne luăm înapoi “râul şi ramul” Bucureştiului de care ne leagă amintirea atâtor experienţe frumoase.

Am suferit într-un asemenea hal de separarea forţată de locurile noastre favorite de ieşit în oraş încât ne închipuim acum că şi acestora le-a fost dor de noi şi ne dăm cu grabă numărul de telefon la intrare, ca să rămână în agenda lor. Ca să ne ţină minte locurile, măcar de-acum încolo, şi să nu mai stea departe de noi… stop, cred că m-a bătut soarele în cap şi am deviat de la temă. Venirea verii e de vină. Dar Bucureştiul pare să se reîntoarcă la viaţă şi noi la fel, cu el, în el şi prin el. Asta e de bine, căci renaşte apetitul nostru pentru experienţe live.

BucurEŞTI aLIVEEl Negro în concert pe terasă la Berăria H

Antreprenorii din Pop culture – independenţi sau nu de bugetul de stat – au fost obligaţi pentru a supravieţui să valorifice în beneficiul publicului orice formă de “relaxare” avansată de autorităţi, astfel încât constatăm că pe terasele localurilor şi instituţiilor culturale sau în parcările centrelor comerciale se înmulţesc pe zi ce trece concertele, show-urile de stand-up, happening-urile artistice, proiecţiile de filme, miniparty-urile EDM, târgurile sau experienţele-surogat de tip drive-in. În măsura în care au terase, aproape toate locurile noastre favorite, deja consacrate pentru un tip sau altul de evenimente, au devenit active, indiferent că ne gândim la Quantic, Green Hours, Fool (în formula Fool de Vară la #HopGarden), Berăria H, Expirat, MNAC, The Pub Universităţii, MŢR sau Grădina cu Filme din Lahovari.

BucurEŞTI aLIVEGrădina cu filme

Acestora li s-au adăugat gazde ceva mai proaspete, ce trebuie notate pe harta consumatorului bucureştean de Pop culture, precum CoOperativa Bar (Festivalul Teatru Sub Lună by InDArt), Cinema Elvire Popesco (Outdoor), Comics Club sau Aria TNB. Nu trebuie însă omise evenimentele programate în iulie şi august la Arenele Romane, Grădina şi Teatrul de Vară Herastrău, Amfiteatru TNB şi Romexpo, pentru că oferă la rândul lor opţiuni potenţial entertaining. Una peste alta, simţim că suntem vii în metropola ce prinde culoare şi viaţă cu fiecare din ‘Zilele şi Nopţile’ acestei veri. Iubitori de experienţe urbane de calitate, noi vă rămânem alături aici, în Bucureşti.

  • Editorial de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută