Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2020
Lifestyle / Sport

Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate Share Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate


Pe parcursul vieții vei fi mereu înconjurat de oameni, din păcate pentru unii.. Fie că vorbim despre locul de muncă, școală, facultate sau în cazul nostru, sala de fitness, mereu vor exista tot felul de oameni, unii care ne inspiră , alții care ne sunt indiferenti și alții care efectiv, ne scot din orice vibe bun pe care l-am avea , prin diferite replici, gesturi, acțiuni sau pur și simplu, prin existența lor in același spațiu in care ne aflam și noi.

Dacă te-ai gândit vreo secundă în timp ce ai citit această introducere că este vorba despre un ghid in care să eviți persoanele din ultima categorie sau vreo cale prin care să empatizezi cu toți, neah, nu-i asta. Este o prezentare a diverselor tipuri de oameni pe care eu i-am întâlnit în sala de fitness, despre care am auzit de la prietenii mei care practică și ei acest sport și care au fost dați drept exemple de așa da / așa nu sau au fost trecute cu vederea fiindcă nu influențau deloc peisajul, ca să spun așa.

Prima categoria este reprezentată de… tipul Gigel. Eii, Gigele, în toate sălile am dat de tine. Pentru început, Gigel este numele dat de mine persoanelor care practică fitness și body-building după ureche, dar in mod total ineficient. Sunt cei care cred neadevărurile precum : nu execuția conteaza, ci greutatea folosită sa fie mare ( corect, ce rost are sa ai încheieturile intacte, nu-i așa? ); pieptul de pui cu orez și legume verzi sunt singurele lucruri ok de mancat dacă vrei să slăbești sau care atunci când se antrenează fac doar brațe și piept (lucru normal de altfel, cum să vrei să ai un corp armonios dintr-un capăt in altul? Doamne ferește…). Problema lor cea mai mare? Sunt și vorbăreți și le place la nebunie să spună informațiile lor, total eronate, oamenilor din sală, mai ales începătorilor. Am întâlnit personal de-a lungul ,,aventurilor“ în sala de forță asemenea oameni, dar nu mă plâng, datorită lor am aflat (pe pielea mea) că trebuie să mă informez despre alimentație și exerciții și să mă antrenez în mod eficient.

Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate

A doua categorie, cei care în fiecare zi lucrează cu rigurozitate. Dar ce credeți ca lucrează cu atâta pasiune și stăruința ? Timp de gândire… N-ați ghicit, nu? Vă zic eu, Instagram-ul este grupa lor preferată. Și postează zilnic, poze cu ei (sau ele) de la sală, având descrieri luate din melodii sau din cărți motivaționale iar lumea crede despre ei (sau ele) că își dau sufletul la sală, când tristul adevăr este altul. Din cele 90 de minute (mai mult sau mai puțin) petrecute de aceste persoane la sală, maxim 20 sunt minutele în care se antrenează efectiv, restul de 70 facem serii de scroll pe Instagram, super seturi de dat mesaje simultan, atât pe Facebook cât și pe whatsapp și desigur, sprint-ul de selfie-uri, cât mai multe într-un minut.

Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate

A treia categorie, sunt un fel de modele de top, dacă se poate spune așa. De ce modele ? Ei bine, imediat după ce termină o serie iau cu asalt oglinda, observându-și progresul pe care l-au făcut în urma unei singure serii de lucru. Și se îmbulzesc în fața oglinzii și își analizează corpul mai mult timp decât fac exerciții. Nu mă înțelegeți greșit, problema nu este faptul că ei se privesc în oglindă, problema este faptul că ei alocă mai mult timp admiratului în oglindă decât ar acorda exercițiilor, astfe și progresul fiind încetinit cu mult.

Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate

O altă categorie, mai deranjantă decât cea menționată anteriror este reprezentată de cei care urlă efectiv în sală în momentul în care lucrează cu greutăți. Partea deranjantă din toată treaba asta? Faptul că nu țipă când fac cu greutăți enorme – țipă când fac cu greutăți destul de mici, doar de dragul de a vedea lumea din jur cât de mult își dau ei silința pentru a executa acel exercițiu.

Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate

A cincea tipologie este reprezentată de cei rapizi, un fel de vitezoman care face exercițiile în cea mai mare grabă din lume (exact la fel de grăbit precum era și Wile E. Coyote, sau coiotul, în încercarea să-l prindă pe Roadrunner în celebra serie Lonney Tunes). Nu pot să înțeleg această grabă, mai ales că sunt șanse extrem de mari să te accidentezi în această manieră, deoarece graba, pe lângă treabă, mai strică și încheieturile sau articulațiile.

Oamenii pe care îi vei întâlni în toate sălile.. din păcate

Pe final aș vrea să spun că nu vreau să generalizez, sunt și extrem de mulți oameni prezenți în sălile de fitness pe care îi voi clasifica într-un viitor articol, dar ca orice om, pun răul în față… glumesc. Nu pun răul în față, dar în anumite situații, cei din clasificările de mai sus sun cei care ies cel mai mult în evidență, din păcate. Aș mai dori să spun și faptul că există speranță pentru orice categorie, mai mult sau mai puțin (ce dur sunt …) și că oricine se poate îndrepta, doar să existe din partea persoanei respective dorința de a face acest pas.

Text de Răzvan-Ionuț GREU

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută