Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 06/07/2020
Artă & Cultură Film Muzică

Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie Share Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie


The Deep Blue Sea– UK National Theatre

Joi, 9 iulie, de la 21:00, ora de difuzare a României, UK National Theatre ne pune la dispoziție spectacolul The Deep Blue Sea, în regim gratuit pe canalul de YouTube al instituției (https://www.youtube.com/user/ntdiscovertheatre).

Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie

The Deep Blue Sea, scris de Terence Rattigan, regizat de Carrie Cracknell, este un spectacol sensibil despre fragilitatea unei clipe și puterea dragostei. Scenariul a fost foarte îndrăgit încă din 1952 când a apărut, cunoscând numeroase adaptări și a fost sursă de inspirație pentru numeroase producții în teatru și televiziune, în 2011 apărând pe marile ecrane filmul cu același nume, o dramă britanică plină de romantism.

Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie

Acțiunea ne poartă în apartamentul din Ladbroke Grove, vestul Londrei, unde Hester Collyer este găsită inconștientă după o tentativă de sinucidere eșuată. Astfel, trecutul femeii este pus sub lupă, iar radiografia relațiilor amoroase ale acesteia ne conduce spre motivele care i-au împovărat existența. Hester și-a părăsit soțul, un judecător de la Înalta Curte, pentru un pilot alcoolic care îi împărtășea pasiunea și teribilismul emoțional. Iubirile excesive, viciile, sentimentul acut de dor, impulsivitatea, legăturile neadecvate, iubirea reprimată și însingurarea sunt doar câteva dintre elementele impalpabile care conturează atmosfera în spectacolul celebru. Aștept cu nerăbdare această proiecție, căci sunt foarte curioasă să văd cum Helen McCrory o interpretează pe Hester Collyer. Pe Helen McCrory o știm sigur drept Polly Gray din Peaky Blinders, este o actriță cu un impresionant portofoliu atât în teatru, cât și în film.

„Clásicos contigo”/„Clasicii alături de tine” | Institutul Cervantes

Institutul Cervantes difuzează și în luna iulie prin programul „Clasicii alături de tine”/„Clásicos contigo”, cele mai bune filme ale cinematografiei spaniole din a doua jumătate a secolului XX, producții premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale. Link: Pagina de Facebook a Institutului Cervantes din București (în secțiunea „Discussion” a evenimentului). În fiecare vineri a lunii, iubitorii filmelor spaniole vor putea viziona gratuit pe canalul de Vimeo înregistrările cu subtitrare în engleză, care rămân disponibile timp de 48 de ore de la publicare.

Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie

Proiecțiile de luna aceasta sunt: Los santos inocentes / Sfinții inocenți (Mario Camus, 1984), El sur / Sudul (Víctor Erice, 1983, La buena Estrella / Steaua norocoasă (Ricardo Franco, 1997), La vaquilla (Luis García Berlanga, 1985).

Vineri, 10 iulie, de la ora ora 21.00, vom putea urmări Los santos inocentes / Sfinții inocenți, film produs de Mario Camus, în 1984, scris de Miguel Delibes. Filmul reprezintă un protest împotriva formelor de organizare arhaice spaniole și a măsurlor de muncă „tradiționale”. În Spania anilor ’60, un cuplu de fermieri foarte săraci, Paco și Régula, muncesc pământul unui proprietar de terenuri foarte bogat, alături de cei trei copii pe care îi au, al căror viitor este umbrit. Aceștia nu sunt lăsați să meargă la școală din motiv că stăpânul are prea mare nevoie de munca lor. Din distribuție fac parte actorii: Alfredo Landa, Terele Pávez și Belén Ballesteros.

Pelicam Film Festival

De vineri, 10 iulie, imediat după miezul nopții, se dă startul la cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni – Pelicam. Timp de zece zile putem urmări gratuit, în premieră națională, documentare despre mediu, sesiuni Q&A, dezbateri, Pelicam Youth – program de filme pentru tineri, Pelicam Junior – filme educative pentru copii, ateliere pentru copii și întâlniri cu invitați speciali, ecologiști dar și cu cineaștii implicați în procesul de producție al proiecțiilor. Documentarele vor fi transmise în condiții se streaming live pe site-ul Pelicam, la o oră anunțată anterior. Singurul festival din România dedicat mediului înconjurător a fost organizat până acum în Tulcea și anul acesta se află la prima ediție online. Cele mai bune documentare din lume vor concura pentru Trofeul Pelicam.

Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie

Filme confirmate în competiția internațională: The Price of Paradise (Germania, 2019), Overbooking (Spania, 2019), The Last Male on Earth (Olanda, 2019), Jozi Gold (Africa de Sud, Suedia, 2019), You Think Earth is a Dead Thing (Franța, 2019).

Producții acceptate în competiția Eastern Docs: Wolves at the Border / Oameni și lupi (Cehia, 2020), Invisible Paradise / Paradisul invizibil (Belarus, 2020), A Tunnel / tunelul (Georgia, Germania, 2019), On the Water / Pe ape (Croația, 2018), Acid Forest / Pădurea acidă (Lituania, 2018).

Sunt de apreciat astfel de inițiative care trag un semnal de alarmă asupra poluării mediului înconjurător și a schimbărilor climatice, asupra problemei biodiversității și a gestionării resurselor naturale.

Link către filmele din program: AICI. Mai multe detalii AICI.

Luna Amară – concert online la Music Hub

Music Hub ne propune o serie de concerte prin live streaming, iar sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20:00, vom avea ocazia să vedem artiștii de la Luna Amară. Link-ul de acces se va posta pe pagina de facebook a evenimentului numita “Luna Amară vine la tine. În boxe, căști și pe ecran.”, biletele nu sunt obligatorii, dar dacă vreți susțineți formația o puteți face cumpărând un bilet de aici.

Luna Amară sărbătorește anul acesta 20 de ani de activitate muzicală în zona rockului alternativ românesc. Au urcat pe aceeași scenă împreună cu Deftones, Him, Rammastein, Iggy Pop și Amorphis, au fost premiați la METALHEAD Awards pentru “Live la Conti” (Best Romanian alternative Release).

Evenimente Online | Săptămâna 6-12 iunie

Una dintre trupele emblemă ale României cu puternice influențe din spectrul rockului metalic și progresiv, Luna Amară a adăugat o tonalitate aparte muzicii sale incluzând trompeta ca element definitoriu stilului. Mi-au plăcut toate albumele lor și sper sa avem ocazia și de data aceasta să ascultăm melodii di albume precum Pietre în alb (2011), Aproape (2016) și Nord. Versurile lor sunt profunde, au un mesaj puternic ce denotă implicarea socială, o atitudine de protest împotriva nedreptăților politice.

Foto: www.facebook.com/LunaAmaraBand

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută