Care este cel mai bun restaurant din Iași?

La începutul anului, pe site-ul www.zilesinopti.ro, s-a desfășurat sondajul online TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI. Răspunsurile voastre au fost contabilizate și rezultatele sunt acum disponibile online la adresa www.top10.zilesinopti.ro

Iată care au fost RESTAURANTELE anului 2019 în Iași, conform răspunsurilor voastre:

ANDALU GASTRO BAR

Andalú aduce la Iași gastronomia spaniolă învăluită în pasiunea și veselia Andaluziei, într-un concept armonios de Gastrobar care îți va bucura atât gustul, cât și sufletul. Olé!

www.andalu.poloniq.ro

BLUE ACQUA RESTAURANT

Un popas al iubitorilor de pește, la Bue Acqua, te așteaptă bucătari vrednici de toate aprecierile care se întrec să facă bucate alese din pește și te fac să poftești la ciorbe din perișoare de pește, sau o ciorbă de pește albă cum numai în delta găsești. Și dacă vrei să treci la felul următor, personalul atent și prea-îndemânatic te poate servi cu multe alte feluri la alegere, mai sofisticate, punându-ți spre servire platouri cu fructe de mare, creveți în crustă de cocos, frigărui de fructe de mare, acompaniate de un orez cu ghimbir sau alte garnituri preparate după retete de pe meleaguri mediteraneene… Și, dacă vrei să încerci o sepie, o caracatiță sau midii proaspete le găsesti tot aici, pregătite cu măiestrie pe grill sau în diverse sosuri.

https://www.blueacqua.ro/

BISTROFELIX

Atmosfera de la Bistro Felix este atât de frumoasă, încât e păcat să n-o împarți cu prietenii. Un local amenajat cu mult bun gust, foarte colorat și primitor și o terasă generoasă îți oferă spațiul perfect pentru ieșiri alături de cei dragi, la o cafea bună, o limonadă răcoritoare, un pahar de vin și câteva mâncăruri delicioase.

https://www.facebook.com/BistroFelix-1683485245252220/

CARBON RISTORANTE

Carbon a fost creat pentru a redefini experiența gastronomică. Grătarul exclusivist, unic în Moldova le permite celor de la Carbon să creeze adevărate capodopere gastronomice desăvârșite de foc și de măiestria  bucătarilor. Situat în inima orașului, în ansamblul Palas, Carbon este un loc  unde te întâlnești cu prietenii, familia sau partenerii de afaceri dar  și cu rafinamentul bucătăriei italiene și internaționale într-un cadru  modern cu accente mediteraneene. Având la pupitru pe chef Cătalin Neagu, echipă de bucătari Carbon,  ca și o orchestră, se armonizează perfect pentru a oferi un concert al  gustului la care vei vrea mereu să revii.

www.carbonristorante.com

BUENA VISTA

Bucătărie cu specific sud american. Pe un continent atât de întins cum este America de Sud sunt multe culturi, obiceiuri și tradiții care se întrepătrund și se influentează reciproc.

Gastronomia, bogată în arome și cu accente fanteziste, este și ea, la rândul ei influențată nu doar de clima însorită și savoarea produselor locale, ci și de aceste contaminări. Meniul restaurantului este unul bazat pe rețete din țările Americii de Sud, fiind completat și cu câteva rețete românești, mai ales ciorbe care lipsesc din gastronomia sud-americană. Felurile delicioase de mâncare gătită sunt completate de grătare, salate și deserturile casei, care, acompaniate de un vin argentinian sau chilian și de muzică pasională a celor de la Buena Vista Social Club, vă vor face să simtiți, pentru o clipă măcar, savoarea continentului sud-american.

www.buena-vista.ro

LITTLE TEXAS

Little Texas este singurul restaurant american din Iași în care puteți savura preparate Tex-Mex autentice. Acesta dispune de două săli de interior, amenajate cu un decor inspirat din viața aventuroasă a Vestului Sălbatic, dar și de o terasă în aer liber, cu o priveliște superbă deasupra orașului. În restaurantul Little Texas pot fi savurate peste 100 de preparate Tex-Mex originale, pregătite după rețete autentice și aromate cu mirodenii americane originale. Preparatele din meniu conțin carne de la cei mai buni producători din țară, legume proaspete și pâine, chips-uri și tortilla făcute în casă.

 www.littletexas.ro

LA CASTEL

O combinație ideală de personal atent la nevoile clientului, chefi medaliați la competiții culinare internaționale, atmosferă rafinată, servicii realizate cu pricepere și facilități de primă clasă, toate acestea formând o lume de poveste, în care tu ești personajul principal. Într-un cadru feeric, rupt parcă din povești.

www.lacastel.ro

CORRIDO

Un restaurant mediteranean cu influență spaniolă. S-a născut din iubirea pentru călătorii, pentru lumea exotică și liniștită a Mediteranei, pentru gusturile inegalabile pe care cei de la Corrido le-au cunoscut acolo, unul câte unul. Au vrut să dăruiască Iașului ceva diferit, ceva ce nu a cunoscut niciodată. Așa au creat Corrido, un loc în care au adunat cele mai plăcute experiențe trăite în călătoriile noastre.

Conceput pentru a oferi intimitate, romantism sau un cadru elegant, Corrido se adaptează tuturor tipurilor de oaspeți, făcându-i să se simtă în largul lor și să trăiască momente unice în compania unui personal care știe mereu cum să se comporte și care este capabil de a crea o atmosferă... winderful.

http://www.winederful.ro/

TOUJOURS

Cele mai gustoase mâncăruri din bucătăria internațională și singurul loc din Iași unde pot fi încercate preparate din bucătăria italiană, franceză, americană, mexicană, mediteraneană și asiatică. Farmecul restaurantului constă în varietatea de mâncăruri: pui Kung Pao, o porție de creveți în sos picant cu suc de portocale, un burger american, o porție de nachos.

https://www.facebook.com/Restaurant.Toujours/

OSCAR

Oscar - locul în care lași în urmă agitația zilnică și te bucuri de momente îndelungate de răsfăț. Situat pe una dintre cele mai vechi străzi din Iași, restaurantul Oscar aduce rafinamentul zilelor de altădată în prezent și te invită într-o călătorie culinară condimentată cu bun gust. De la preparate aduse de pe cele mai îndepărtate tărâmuri până la preparatele tradiționale, tabloul este completat perfect de muzica live de pian.

http://www.restaurant-oscar.ro/

.......

La sondajul TOP 10 ZILE ȘI NOPȚI au participat 5940 persoane. Întrebările au fost deschise, fiecare răspuns s-a contabilizat ca un vot. Topurile finale au fost stabilite prin cumularea tuturor voturilor valide exprimate. Topul a fost realizat în parteneriat cu compania de cercetare și studii de piaţă, Brandberry www.brandberry.ro

.......

https://top10.zilesinopti.ro/