Rosumovi va transmite în premieră livestreaming un spectacol de balet, susținut de balerina Diana Gal

Miercuri, 8 iulie, de la 19.30, Rosumovi continuă sezonul Premiere Nights cu Runaway, un spectacol de balet, susținut de balerina Diana Gal. Premiere Nights este o serie de spectacole regizate de Rosumovi, ce vor fi difuzate în  live streaming, pe pagina de Facebook Rosumovi, în perioada distanțării sociale.

Runaway este o poveste contemporană despre feminitate, maturizare și dualitate și se derulează în jurul balerinei Diana Gal, demi-solist la Opera Română, absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică, cu o experiență vastă, jucând de-a lungul timpului în opere clasice de teatru și balet precum „Lacul Lebedelor”, „Aida”, „Romeo și Julieta” sau „Frumoasa din Pădurea Adormită”. Aceasta va susține în premiera Runaway o serie de variațiuni de balet clasic solo, pe linii melodice care se vor succede în mod surpinzător și va fi acompaniată de DJ și de pian.

Runaway este un proiect susținut de IQOS.

În locul sălii de spectacol vom avea o panoramă urbană la înălțime, pentru că scena balerinei va fi amenajată de Rosumovi pe terasa One Magheru, iar în locul pianului vom avea pupitrul DJ-ilor Bogdan Tal și Bogdan Cristescu, care semnează coloana sonoră a performance-ului Runaway. Aceștia au compus un ritm electronic, inspirați de piesele clasice de balet ca "Lacul lebedelor" al lui Ceaikovski sau "The Swan" a lui Camille Saint-Saens și piesele hip-hop ale  lui Kanye West.

Bogdan Cristescu a studiat pianul și armonia la Academia de Muzică din Larino, Italia și împreună cu Dj–ul Bogdan Tal, pasionat de cativa ani de muzică electronică, semnează coloana sonoră pe care se va desfășura coregrafia balerinei din Runaway.

„Pentru că Rosumovi este o comunitate, deci un organism care trebuie să se adapteze, să continue să vibreze, deschidem fereastra din universul nostru momentan izolat și plonjăm în viitor, căutând formule noi. Runaway, următorul performance din seria Premiere Nights by Rosumovi este un proiect sustinut de IQOS, partenerul nostru în noua provocare creativă de a oferi un contrapunct la rutina cotidiană a distanțării sociale. Ne doream un partener vizionar, preocupat de aceleași valori, de susținerea industriilor creative și de dorința comunității Rosumovi de a trăi experiențe culturale, mai ales acum.“ Connie Preda, Fondator Rosumovi.

Rosumovi este un concept unic în spațiul bucureștean, creat de Connie Preda în 2017, o comunitate și o platformă online a cărui obiectiv este să să promoveze artiștii locali și să faciliteze networking-ul oferind unui public cosmopolit un mix de artă și entertainment. De trei ani, Rosumovi explorează teritorii noi pe scena bucureșteană, aducând teatrul si performance-ul printre obiecte de design retro sau contemporane, muzica clasică in mijlocul oamenilor, sub cupola palatelor Spayer sau Universul și muzica anilor ’60. pe ringul de dans.