Vă invităm cu bucurie la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni Pelicam

Evenimentul anual dedicat documentarelor de mediu va avea loc online în perioada 10-19 iulie, pe online.pelicam.ro.

COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ – Insule de o frumusețe copleșitoare a căror biodiversitate e greu încercată, comunități umane pe cale de transformare radicală și animale a căror dispariție spune multe despre societatea umană - sunt câteva din subiectele filmelor de anul acesta.

COMPETIȚIA EASTERN DOCS - dedicată filmelor documentare realizate în Europa Centrală și de Est. Filmele de anul acesta aduc în discuție subiecte precum viața după accidente nucleare, reîntoarcerea speciilor sau efectele proiectelor de infrastructură asupra naturii și comunităților umane.

Seria PELICAM TALKS va reuni profesioniști din domeniul cinematografiei și al ecologiei pentru două discuții despre Turismul de masă și alternativele posibile și Biodiversitatea - între extincție și reîntoarcerea speciilor.

 PELICAM YOUTH & DISCUȚIA TINERII ȘI ACTIVISMUL DE MEDIU – Tinerii vor putea viziona 2 filme dedicate unor acțiuni și modele de dezvoltare sustenabilă. Proiecția filmului Mesaje de la capătul lumii oferă un prilej bun de a discuta despre generația tânără și activismul de mediu. Alături de câțiva tineri din România și Elveția vom vorbi despre protecția mediului, implicarea civică și cum putem construi împreună un viitor verde.

PELICAM HIGHLIGHTS – Anul acesta, publicul poate (re)vedea câteva din cele mai apreciate filme ale edițiilor trecute.

DISCUȚIE: LOCUIREA – ÎNTRE DREPT ȘI PROFIT - O criză locativă, ce ne afectează pe toți, efectele acesteia și posibile soluții. O discuție despre dreptul la o casă și problemele locative cu care se confruntă majoritatea orașelor.

WEBINAR: Strategii Sustenabile pentru Festivaluri de Film - Împreună cu partenerii din rețeaua Green Film Network,  vă propunem o conversație cu festivalurile DokuFest (Kosovo) și Cinemabiente (Italia) despre strategii și soluții sustenabile ce ar putea fi implementate în încercarea de a crea festivaluri responsabile.

Programul complet Pelicam 2020 poate fi accesat aici. Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați pagina Facebook a evenimentului.