Evenimente Online: săptămâna 27 iulie - 2 august

Mastering the Music Business 2020

Primul și cel mai mare eveniment organizat în România despre industria muzicală, se întoarce în atenția publicului în perioada 29-31 iulie, într-un format nou, exclusiv online. Mastering the Music Business este un eveniment dedicat persoanelor din industria muzicală, atât celor la început de drum, cât și celor cu experiență. Ediția din acest va pune accent pe modul în care pandemia a influențat acest domeniu: în ce fel este industria reorganiztă, cum se va schimba publicul, rolul autorităților și al mărcilor, soluții de finanțare și în comunicarea de criză.

„În timpul carantinei, muzica a fost arma a milioane de oameni în lupta cu frica, cu panica, cu monotonia, cu dorul de cei dragi. Dar comunitatea de artiști și întreaga industrie muzicală sunt încă departe de a se recupera. [...] Vrem să discutăm, în cel mai cinstit mod, problemele cu care se confruntă industria în această perioadă, de la dificultățile și limitările financiare date de pandemie, până la blocajele creativității și presiunea reinventării.”, a declarat Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB. Printre oratorii invitați se numără Corinne Sadki, președinte al European Exchange Exporters Music, Edy Chereji, unul dintre creatorii Untold și Neversea, Jake Beaumont Nesbitt, consilier politic International Music Managers Forum și Cristian Stan, șef de evenimente speciale la Sublime România. Evenimentul va fi disponibil pe pagina de facebook.

UNTOLD

Anul trecut, în această perioadă, mii de oameni se îndreptau spre Cluj, unde avea loc să se țină cel mai mare festival de muzică din România: UNTOLD. În contextul pandemiei evenimentul a fost nevoit să amâne reîntâlnirea cu publicul pentru anul 2021. Ca timpul să treacă mai repede și ca muzica să nu ne lipsească, organizatorii au plănuit o ediție specială, care se va desfășura în online, în regim gratuit, perioada 30 iulie - 2 august.

Timp de 4 zile, vom putea retrăi experiența Untold cu show-uri, concerte și imagini în premieră, netransmise până în acest moment. Fanii vor avea parte de cele mai importante momente din cei 5 ani de activitate, cântând și dansând alături de artiștii lor preferați. Din surprizele ediției virtuale fac parte show-ul lui Armin van Buuren din anul 2015, de la prima ediție a festivalului și cel al lui Hardwell, din anul 2017, chiar înainte de retragerea sa. De asemenea ne putem aștepta la spectacolele altor DJ faimoși precum Afrojack, Timmy Trumpet și Scooter. Evenimentul va fi disponibil pe canalul de youtube al festivalului.

Mars 2020 Perseverance Online Launch

NASA ne invită să luăm parte la următoare lor misiune ce are ca destinație finală planeta Marte: Mars 2020 Perseverance - un nume care întruchipează pasiunea NASA de a face față și de a depăși provocările întâmpinate. Numărătoarea inversă va începe joi, 30 iulie, 14:00, ora României, moment în care rover-ul de ultimă generație va porni într-o călătorie destul de lungă și va ateriza pe 18 februarie 2021 în craterul Jezero al planetei roșii.

Cum a fost mediul în urmă cu miliarde de ani și există semne ale vieții microbiene antice sunt doar câteva dintre răspunsurile pe care sperăm că robotul le va găsii. Actualizările misiunii și o privire în culise, filtre de realitate augmentată, materiale educative pentru copii și șansa de a-ți trimite numele pe Marte sunt doar câteva dintre activitățile cu care agenția spațială își așteaptă publicul. Participarea este gratuită. Evenimentul va fi transmis pe platforma eventbrite.com.

„Clasicii alături de tine” - Institutul Cervantes

LA VAQUILLA

Ultimul film din seria „Clasicii alături de tine”, din luna iulie, dedicată canonului cinematografiei spaniole a celei de-a doua jumătăți a secolului XX, organizată de Institutul Cervantes, va avea loc pe 31 iulie, începând cu ora 21:00. La vaquilla (1985), în regia lui Luis García Berlanga, este una dintre pelicule cu cele mai mari încasări ale Spaniei și prima comedie despre războiul civil prin care a trecut.

Acțiunea ne poartă pe fronturile din Aragón, unde reprezentați trupelor naționaliste anunța o fiesta, unde se vor ține procesiuni religioase, ospățuri, dar și faimosul eveniment running of the bull. Un grup de soldați republicani pun la cale un plan pentru a se infiltra în tabăra inamică, cu speranța că vor putea fura animalul și a pune capăt petrecerii. În 1986, filmul primește premiul "Best Spanish Film" în cadrul ASECAN Award. Va fi disponibil timp de 48 de ore, pe platforma vimeo. Acces cu parolă disponibilă pe pagina de facebook, în regim gratuit.

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Teodora Bratu