PE GUSTUL NOSTRU: The Soup Carousel

The Soup Carousel – slow food fast pentru corporatiștii din zona Victoriei

De aproape un an de când m-am mutat cu jobul în vecinătatea Pieței Victoriei, am tot cartografiat cu migală locurile în care se poate mânca decent în această zonă în care locurile dedicate street food-ul/fast-food-ul au înflorit rapid, bătându-se pentru bugetul de prânz al celor care muncesc în clădirile de birouri răsărite în ultimii ani aici.

Am scris de spre Sara Green unde ofertele pentru vegani nu sunt deloc puține. Am mâncat la Ciorbăria de pe Titulescu, un loc cu ciorbe decente. Am analizat ofertele de street food de pe Polizu. Între timp, parțial și din cauza pandemiei, unele cârciumi/chioșcuri au dispărut su și-au schimbat abordarea. Cei care mănâncă la prânz în proximitatea Pieței Victoriei nu prea mai au opțiunea de a fi serviți la fața locului, în condițiile în care localurile cu mâncare de aici își permit rareori terase, din cauza chiriilor foarte mari, pesemne. Ori comanzi prin aplicație, ori faci o plimbare până acolo și iei la pachet.

Bistro-ul The Soup Carousel, care are deja vreo doi ani de când funcționează pe Titulescu, îmi fusese recomandat de o sursă de încredere pentru supa de roșii cu busuioc (12 lei), o alegere foarte înțeleaptă în vreme de caniculă, și pentru sandwich-ul Grilled Cheese (19 lei), un fel de quatro formaggi reinterpretat pentru a se potrivi la un pannini.

Ajuns la fața locului, la The Soup Carousel, am decis însă să merg pe inspirația de moment. Am remarcat că au supă de linte ușor picantă (12 lei) și ciorbă ardelenească de cartofi, cu ciolan (16 lei), dar am ales o supă argentiniană de vită (15 lei) și un Sandwich Italiano, cu prosciutto cotto & coppa, asezonat cu un piure de trufe (19 lei).

Am primit și o limonadă bonus, așa că, din perspectiva prețului unui prânz – 34 de lei – m-am declarat mulțumit. Supă de vită a fost o surpriză mai mult decât plăcută: consistentă, desă, cu o carne bine fiartă și fragedă, mai mult decât îți poți dori de la o supă de bistro. Sandwich-ul Italiano – recunosc, l-am mâncat mai târziu, vita supei cu prosciuttoul sanwich-ului nu merg prea bine deodată – e o combinație de reținut pentru momentele în care carnivorul din mine se trezește flămând în zona Victoriei. Prosciutto cotto cu coppa e o combinație perfectă pentru amatorul de cărnuri uscate, iar piureul de trufe e chiar zorzonul culinar perfect în context. Am mai reținut un Burst Beef sandwich (19 lei) și California Chicken sandwich (17 lei), de încercat data viitoare. Concluzie: The Soup Carousel, un nou reper pe harta locurilor din zona Victoriei, la categoria 3S: supe, sandwich-uri, salate.

  • Text de George Mihalcea.