BucurEŞTI aLive: Săptămâna 31 iulie - 6 august

Muzeul Național al Literaturii române. CORP URBAN

Corpul feminin, un construct natural și un construct cultural, exploatat în toate formele artei, dar un subiect tabu în societate. Asta înseamnă Corp urban, spectacol oferit de compania de teatru feminist rom Giuviplen, textul și regia Catincăi Drăgănescu, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române, 31 iulie, ora 20:00. Problematica este adâncită de nivelul rasial, situația femeii rome, discriminată atât general, cât și din punctul de vedere al comunității din care provine.

Ficțiunea se suprapune cu realitatea și întâlnim diverse ipostaze: maternitatea, tânăra și prima iubire, bătrânețea și violența domestică. Astfel, ce este mai exact corpul femeii rome? Este asumat, o proprie identitate sau este rezultatul și interiorizarea preconcepților? Corp urban continuă seria de spectacole de teatru feminist rom din care mai fac parte „Del Duma - Vorbește-le despre mine", „La Harneală", „Gadjo Dildo", „Sara Kali - Madona Neagră", și „Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?". În distribuție le vom vedea pe Mihaela Drăgan și Zita Moldovan. Rezervări pe aici

Casa Filipescu-Cesianu. ȘASE COMEDII UȘOARE PENTRU OAMENI TRIȘTI

În grădina Casei Filipescu-Cesianu, pe 30 iulie, de la 20:00, se pune în scenă „Șase comedii ușoare pentru oamenii triști”, unul din cele mai recente texte care îi aparțin lui Ștefan Caraman, în regia lui Alex Nagy. 2 oameni, Răzvan Vasilescu și Letiția Vlădescu, în 6 dialoguri diferite, imortalizând 6 ipostaze ale iubirii, exact așa cum este ea, cu toată iluzia și îndoiala, cu toată fericirea și împlinirea.

„Am scris piesa aceasta într-una din călătoriile mele după perle, înfrigurat ca aș putea să nu le găsesc și îngrijorat că, descoperindu-le, nu aș fi știut ce sa fac cu ele. Nu știu nici acum, n-o să știu niciodată. La ce bun? Când găsești o comoară se întâmplă întotdeauna ca, la final, să nu-ți mai aparțină, să apară de nicăieri altcineva și să ți-o răpească, iar tu să rămâi doar cu amintirea descoperirii și cu degradeurile de real și ireal care o colorează. Doamnelor și domnilor, eu le-am adus la suprafață. Luați-le, sunt ale dumneavoastră.” - Ștefan Caraman. Bilet: 40 lei (bilet.ro). Mai multe detalii: AICI.

Grădina Sticlarilor. FLY ME TO THE MOON - Muzică din Filme Celebre

Frank Sinatra, Ella Fitzgerald Doris Day, Dean Martin, Edith Piaf, Carlos Gardel sunt doar câțiva dintre mari artiști pe a căror muzică vom cânta și dansa vineri, 31 iulie, de la ora 19:30 în cadrul "Fly me to the moon - Muzică din Filme Celebre", care va avea loc în Grădina Sticlarilor. O călătorie pe ritm de Swing-Jazz, alături de cântecele unor ecranizări celebre, pornind de la ''My Fair Lady'' ''Casablanca'', ''Breakfast at Tiffany's'', "Phantom of the Opera", "La vie en Rose" și până la filmele din copilărie, precum ''Snow-White'', ''Sleeping Beauty'', ''Cinderella'', ''Beauty and the Beast'', și ''Mary Poppins''.

În această seară va interpreta pianistul de jazz Alex Pădureanu, cunoscut pentru unicitatea și inventivitatea simțului său muzical. Succesul la purtat și la New York unde, în renumitul club de Jazz Blue Note, a concertat alături de marele trompetist al lumii, Arturo Sandoval. Alături de acesta o vom asculta și pe soprana Diana Tudor, a cărei voce a devenit cunoscută atât pe teritoriul României, cât și în afara țării. Aștept cu nerăbdare să îi aud pe cei doi cântând "Sound of Music", "Singing in the Rain", "Che Sera Sera", "Some Day my Prince Will Come", "Por una Cabeza", "Sous le ciel de Paris" și "Fly Me to the Moon". Bilet: 40 lei (eventbook.ro). Mai multe detalii pe pagina de facebook.

Obor // Dans contemporan // Concert Aida și Noi

În weekend-ul 31 iulie - 2 august, de la 19:00, Asociația Delazero transformă cadrul urban în scenă de dans cu evenimentul Obor Contemporan. Timp de 3 zile în 3 locații diferite ale aglomeratului cartier Obor: Parcul Obor (vineri), Veranda Mall (sâmbătă) și Parcul Titus Ozon (duminică), 5 tineri pasionați de artele performative te invită la o nouă perspectivă culturală a orașului. Pe străzi, pe bănci, printre micile tarabe își vor sincroniza mișcările cu muzica celor de la Aida și noi, mai mult o fuziune decât o trupă.

Cu membri veniți din diferite colțuri ale lumii, Buhojno, Berlin, Santiago de Chile, București și Havana, îmbinând jazz, indie-pop, balkan, gypsy, drum'n'bass și folk și cântând în română, engleză, italiană, sârbă, franceză sau spaniolă, formația s-a remarcat prin multiplicitatea culturală, dovedind că arta poate depășii orice fel de granițe. Cine nu reușește să îi vadă în acest context, mai are o șansă luni, 3 august, tot de la ora 19.00, când experimentul se mută la Centrul Național al Dansului din București. Mai multe detalii AICI

Expirat Halele Carol. E.M.I.L. - Backyard Acoustic Season 2020

Te-ai întrebat ce fac câțiva Emo Men In Love vara? Pe scurt, E.M.I.L., cântă la Expirat Halele Carol, la Backyard Acoustic Season 2020, miercuri, 5 august, de la 21:30. E posibil să-i fi auzit pe scena de la B’ESTFEST, Stufstock, Tuborg Live sau în deschiderea pionierilor punk-rock de la NOFX. Sunt una dintre cele mai longevive și cunoscute trupe de punk, alternative rock și post-hardcore.

Povestea lor a luat naștere în 2000, inspirații fiind de valul de muzică punk rock din Statele Unite, de trupe ca Green Day sau Sublime, muzica lor marcând un nou început pentru scena românească. Cu o experiență complet nouă, într-un cadru mult mai intim, ne așteptăm ca atmosfera să sporească cu melodii emblematice ca „Supradoză de vise” sau „Vama Vama”, dar și cu unele dintre cele mai noi piese „Camarazi”, „Cosmos” și „Încrederea e un joc”. Bilete: 160/180/240/360 lei (iabilet.ro). Detalii: AICI.

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Teodora Bratu