5 cinematografe în aer liber

Nu știm încă când se vor redeschide cinematografele în România, dar având în vedere cum evoluează pandemia la noi în țară, că se reintroduc restricții, că programul teraselor a fost limitat, că restaurantelor tot nu li s-a dat undă verde să-și redeschidă porțile și că se tot vorbește despre obligativitatea purtării măștii și în spații deschise și pe stradă, probabil că va mai dura ceva. Dar, până să revenim în sălil de cinema, putem merge în continuare să vedem un film bun la unul dintre aceste cinematografe în aer liber din București:  


Terasa Elvira Popescu

Din martie, Sala de Cinema Elvire Popesco și-a închis porțile, dar în această vară a scos cinematograful în aer liber, sub stele, pe terasă. Proiecțiile încep după ora 21:00, iar spectatorii sunt rugați să vină cu 40 de minute înainte. Masca este obligatorie, pentru a lua parte la proiecții, iar accesul se face doar după termoscanare. Un bilet costă între 17 și 20 de lei. La începutul lunii august poți vedea aici filme care sunt prezentate și la TIFF. Programul proiecțiilor îl găsești aici.

Terasa Elvira Popescu


Grădina cu filme

Așa cum îi spune și numele, Grădina cu filme este un loc în care vii mai ales ca să vezi un film în aer liber și abia apoi ca să bei o bere cu prietenii. Acest spațiu a fost conceput special pentru a avea această utilitate, iar acum, cu închiderea cinematografelor, este extrem de utilă. Mai mult, în această vară grădina devine, pe rând, un cinematograf în aer liber, o sală de concerte acustice, un club de comedie prin spectacolele de improvizație și cele de stand-up comedy, iar, nu în ultimul rând, un teatru de vară care va prezenta întregul sezon producții cu abordări clasice sau moderne. Pentru program, intră pe pagina lor de Facebook.

Grădina cu filme


Event Park Snagov

Event Park Snagov se află la o plimbare de 30-40 de minute de București și se recomandă ca fiind „primul spațiu în aer liber pentru evenimente desfășurate în condiții de maximă siguranță”. Este un cinema drive in, dar găzduiește și concerte în aer liber și evenimente care respectă distanțarea socială. Fiecare mașină are un loc desemnat în urma cumpărării biletului și există un set de reguli care trebuie respectat pe toată durata proiecției. Nu trebuie neapărat să vii cu mâncare și băutură de acasă, pentru că există și o zonă de unde acestea pot fi achiziționate direct de aici. Începând cu 8 august, aici vor începe și seria de proiecții Les Films de Cannes a Snagov, dar programul complet îl găsești aici.

Event Park Snagov


Deschis GastroBar – RooftopCinema

Deschis GastroBar este o terasă foarte frumoasă pe un rooftop al unei clădiri dintr-o fostă zonă industrială a Bucureștiului. Este destul de spațioasă pentru a funcționa bine respectând toate normele de distanțare socială, iar în unele seri se transformă în cinematograf sub cerul liber: RooftopCinema. Pentru a vedea când mai are loc această transformare și ce filme urmează să fie proiectate, ține un ochi pe pagina lor de evenimente.

Deschis GastroBar – RooftopCinema


Cinema Muzeul Țăranului în aer liber

Și Muzeul Țăranului și-a scos cinematograful în aer liber, în curtea interioară, pentru a putea funcționa și în această perioadă în care sălile de cinema din spații închise nu au voie să funcționeze. Locurile sunt poziționate astfel încât distanța minimă obligatorie de 2m să fie respectată. Accesul publicului este permis numai cu purtarea măștii pe toată durata evenimentului. De asemenea, fiecare participant își va dezinfecta mâinile la intrarea în zona de eveniment, din Strada Monetăriei, cu dezinfectantul pus la dispoziție de organizator, și va permite monitorizarea temperaturii. Sunt deja anunțate câteva filme foarte interesante pentru luna august: „Ivana cea groaznică”, „Păsări călătoare” , „Mizerabilii”, „Totul nu va fi bine”. Dar cel mai bine e să ții un ochi pe site-ul lor, unde programul este actualizat în permanență.

Muzeul Taranului Roman


  • Text de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter