Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2020
Lifestyle / Sport

Este nevoie cu adevărat de suplimente pentru a arăta bine?

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii Este nevoie cu adevărat de suplimente pentru a arăta bine? Share Este nevoie cu adevărat de suplimente pentru a arăta bine?


Din experiența mea, mulți băieți, de obicei cu vârste cuprinse între 15-22 de ani se apucă de sală. Lucru care până aici este extrem de bun, dar apar anumite probleme pe parcurs. Una dintre ele ar fi faptul că mulți cred că dacă nu folosești suplimente, nu prea ai cum să-ți atingi obiectivele propuse. Lucru care este total neadevărat.

Din capul locului, vreau să specific diferența dintre suplimente și steroizi (substanțe anabolizante sau doape, depinde cum vreți să ziceți). Suplimentele sunt strict pentru a suplimenta anumite vitamine sau anumiți macronutrienți, altfel spus, suplimentele pot fi: complexuri de multivitamine, pudră proteică (obținută de cele mai multe ori din zer, practic un lucru natural), uleiuri de pește sau capsule cu ulei de pește, pre-workout pe bază de cafeină sau suplimente pe bază de carnitină care contribuie la arderea grăsimilor. Altfel spus, suplimentele sunt făcute din lucruri naturale, lucruri de care organismul are nevoie pentru a funcționa bine. Steroizii sunt substanțe anabolizante, obținute pe căi sintetice. Aceștia sunt folosiți, în cea mai mare parte pentru a crește masa musculară sau pentru a crește nivelul de testosteron. Total diferite aceste două lucruri, dar din păcate de multe ori puse în aceeași oală.

După această mică lămurire, să vedem dacă sunt cu adevărat suplimentele necesare pentru ca noi, oamenii de rând, să ne atingem obiectivele. Eu aș spune că nu, de ce? Pentru că suplimentele au rolul de a suplimenta, nu de a înlocui. Eu, de exemplu îmi pot asigura necesarul de proteine din alimentație, plus că sunt adeptul meselor solide, nu îmi prea place să-mi beau mesele, ca să spun așa. Nu le neg sub nicio formă rolul lor sau faptul că au efecte pozitive, dar nu le consider necesare, fiind preparate din lucruri pe care noi deja le avem la îndemână (proteina din pieptul de pui, albușuri sau iaurt grecesc, energia din cofeină, de care ne bucurăm când bem cafea și ingrediente picante pentru a accelara arderea grăsimilor; iar dacă vrem un gainer sau o bombă calorică și bogată în carbohidrați putem să ne facem un shake cu ovăz, lapte gras, banane, fructe de pădure, unt de arahide etc.). Dacă folosirea lor ne poate afecta organismul? Sigur că da, dar ca orice alt lucru, uzul in exces a oricărui lucru poate cauza rău oricui. Dacă vreți să le folosiți și o faceți în cantități moderate, nu are ce să vi se întâmple rău.

Steroizi

Înainte de concluzie, să spun ceva și despre steroizi. Sunt de părere că ar trebui folosiți doar de culturiști. Spun acest lucru pentru că viitorul acestor oameni (este vorba despre culturiștii care concurează la un nivel profi, nu orice om care trage de fiare este culturist) depinde de folosirea acestor substanțe, plus că acești oameni își administrează ciclurile de steroizi pe baza unui program întocmit de un doctor, deci nu de capul lor.

În final, suplimentele rămân un aspect de alegere (sau în cazul celor mai mici este vorba despre alegerea părinților), eu nu le văd necesare, dar totuși dacă vreți să le folosiți, vă recomand să nu vă luați orice pudră proteică de la orice firmă fantomă. Dacă tot vă luați suplimente, luați suplimente de calitate.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută