Expoziția “Ab initio”

Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București vă invită la  deschiderea expoziției personale a artistei Bianca-Andreea Constantin intitulată “Ab initio”. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 18 august, ora 18:00, la Căminul Artei/ Centrul Artelor Vizuale (Str. Biserica Enei, nr. 16).

Prezintă criticul de artă Marius Tița. Expoziția se poate vizita în perioada 18.08-31.08.2020, zilnic în intervalul orar 11:00-19:00.

expozitie

Bianca-Andreea Constantin este membră a Filialei Pictură București din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici din România. Licențiată în pictură, are un master în Strategii de Creație în Pictură și este acum student doctorand în cadrul Universității Naționale de Arte București. A studiat Pictura timp de două semestre la Accademia di Belle Arti di Roma cu o bursă Erasmus.

expozitie

În acest proiect de expoziție personală intitulat de mine  AB INITIO (de la început) aduc pe simeze o pictură reprezentativă inspirată fiind de ceea ce ne amintim despre începuturi - amintirea ancestrală, însă nu țin să reprezint începutul lucrurilor într-o formă “polisată”, “lustruită”, ci să aduc, într-o redare cât mai rapidă la suprafață: senzația, spectacolul grandorii, lumina și culoarea. În amintirea a ceea ce a fost la început, vine materializată pictura mea: începutul zilei, începutul omului, începutul lumii. Drept temă am avut mitul cosmogonic creștin, Crearea omului și a Grădinii Paradisului, lucrări ce marchează fiecare zi a Creației. Astfel, ating subtil și ideea de Creator al lumii, într-un mod asemănător cu poziția artistului pus în fața materiei brute din care creează o operă (principiul Ex-nihilo, un concept legat de geneza cosmogoniei).” –  Bianca-Andreea Constantin

Newsletter