Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/08/2020
Lifestyle

Experiențe… To Kill for: Prin Creta la Amsterdam Dance Event

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Experiențe… To Kill for: Prin Creta la Amsterdam Dance Event Share Experiențe… To Kill for: Prin Creta la Amsterdam Dance Event


Cu toții avem lucruri sau experiențe pentru care ne-am dorit ca anumite perioade de timp să treacă mai repede. Bineînțeles, e greșit să-ți trăiești viața fiind tot timpul în expectativă, dar nu despre asta este vorba aici, ci despre un wishlist cu chestii mișto, din care să se poată inspira oricine atunci când caută să-și facă mai interesant timpul care se scurge între două dorințe personale.

monica

creta

Aveam în plan, pentru vara aceasta, o vacanță în Creta, în luna iunie. Îmi doream să mă întind la soare cu o carte, să mănânc salate cretane sub copăcei plini de luminițe, pe la tavernele de pe malul mării. Pandemia și în consecință decalarea filmărilor pentru serialul VLAD, m-au făcut să pierd vacanța, iar în punctul acesta pare de-a dreptul imposibil să se mai întâmple, având în vedere filmările și recuperările de tot felul… Dar poate reușesc la anul.

kinga

apa

Subacvatic | puțin peste nivelul mării | spațială. Samoa și o scufundare însoțită de whale sharks din Filipine. Poate și un curs PADI advanced open water. O pauză de decompresie la 2 m peste nivelul mării: Amsterdam Dance Event, best safest electronic dance festival ever! Și un loc în Starship de la SpaceX într-o misiune pe Marte. //versiunea economică: călătorie prin spațiul Capelei Sixtine din Vatican.

andrei

carti

Tocmai am terminat o trilogie, „The Three Body Problem” – Liu Cixin, tradus „Amintiri din trecutul Terrei”. Este foarte frumos scrisă, cartea are mai multe referințe din matematică și fizică decât găsești de obicei în SF-uri și asta conferă premisei un soi de realism înspăimântător. Dacă universul e plin de civilizații, de fapt, dar singurul motiv pentru care nu ne auzim este simpla luptă pentru supraviețuire. E o pădure întunecată în care umblă prădători. Toată lumea tace chitic, pentru că dacă faci zgomot vei fi pur și simplu anihilat din fașă. Mie personal cartea mi-a mai dat de furcă din perspectivă culturală. Eroii principali sunt chinezi. Dacă în prima parte acțiunea e centrată pe câteva personaje clare, în partea a doua apar tot soiul de identități noi și mă trezesc că nu știu să fac diferența între ele din cauza incapacității mele de a le diferenția fizic. Atunci când găsesc un personaj „Vasile”, înainte să mi-l descrie autorul mi-l imaginez mustăcios, tractorist, în maieu… în schimb Zheng Li nu-mi spune nimic! O fi băiat, fată, o avea plete.. aștept câteva paragrafe să-l recunosc. Dar în afară de această mică hibă personală de imaginație, cartea e minunată!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută