PE GUSTUL NOSTRU | Suento – grădina ascunsă de pe Toamnei

Pe Toamnei, lângă Biserica Precupeții Vechi, există o grădină surprinzătoare și cuprinzătoare, cum n-ai ghici c-ai să descoperi odată trecut de poarta de la numărul 101.

Din câte m-am documentat, locul s-a deschis în urmă cu vreo doi ani, însă eu l-am descoperit abia recent, ieșind la o gustare cu niște amici care locuiesc în zonă. Grădina generoasă care se desfășoară sub coroanele copacilor e o adevărată desfătare pentru urban obosit care fuge de centru și e ideală pentru o agapă improvizată după o zi fierbinte de iulie.

Foto: Suento facebook

Aș aprecia mai întâi de toate respectarea regulilor sanitare. Ai un perimetru clar de așteptare înainte să ajungi la masă iar angajații suportă răbdatori mănușile chirurgicale și măștile de protecție cu care sunt echipați. Ca să nu încurci organizarea e bine să-ți faci rezervare din timp. Noi am sunat la prânz pentru o rezervare la ora 19 și s-a putut fără probleme.

Așezați la masă, am primit meniurile. M-a tentat din pagina de Starters inițial supa cremă de ciuperci și hribi cu gorgonzola (16 lei). Dar, finalmente, am optat pentru clasicele bruschette: 4 bucăți- 24 de lei. Le-am gustat pe cele cu mix ciuperci + ulei de trufe + cremă de brânză, cu  avocado + brânză de capră + rodie, și cu sos dijon + prosciutto crudo + emmentaler + castravete murat. Surpinzătoare unele combinații, am reținut-o pe cea cu avocado, brânză de capră și rodie ca fiind cea câștigătoare.

Foto: Suento facebook

Din meniul de tip bistro de la Suento nu lipsesc burgerii: unul clasic de vită, la 34 de lei, și o variantă cu gorgonzola, la 38 de lei, șnițelul de porc, cu garnitură – 36 de lei. Ai, de asemenea, la dispoziție și câteva feluri de paste: de la penne simple, cu aglio, olio e pepperoncino – 26 de lei, până la tagliatelle cu burrata, pesto și semnințe de pin – 35 de lei.

Foto: Suento facebook

Noi am gustat un satisfăcător vegan power bowl cu orez sălbatic, edamame și legume asiatice – 30 de lei și o quesadilla vegetariană – 32 de lei care a venit acompaniată de cartofi prăjiți... adevărați. Culmea, a ajuns să mi se pară remarcabile locurile unde încă mai găsești cartofi prăjiți care nu vin din pungile de semicongelate. O bilă albă pentru Suento care își permite acest lux – altfel nu-mi vine să-i zic -  de a-ți servi cartofi prăjiți veritabili.

Foto: Suento facebook

Oferta de bere include Zăganu, la draft -14 lei, și Neamțeană – pale or red ale – 12 lei. Bottom line: Suento e un bistro cu mâncare bună la prețuri decente și o grădină numai bună de petrecut serile de vară în sânul ei discret.

  • Text de George Mihalcea.

Newsletter