Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/08/2020
Zile si Nopti

Ingrediente bizare care ai crede că nu au ce căuta în parfumuri

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ingrediente bizare care ai crede că nu au ce căuta în parfumuri Share Ingrediente bizare care ai crede că nu au ce căuta în parfumuri


Acele ingrediente amestecate din parfumuri pe care le simțim adulmecându-le sunt una, dar atunci când le cunoști pe fiecare în parte, vei da peste unele care sunt mai degrabă dezgustătoare. Nu te-ai gândi că parfumurile scumpe conțin secreții din glandele unor animale sau substanțe sulfurice.

Ambra cenușie pe care o secretă intestinul cașaloților cu rol de protecție, uleiul secretat de castor sau substanța bogată în feromoni pe care masculul de mosc o emite pentru a atrage femelele în perioada de împerechere, sunt doar câteva dintre ingredientele care se regăsesc în parfumurile scumpe. La o primă vedere acestea ar putea părea mai degrabă respingătoare, însă în cantități controlate și folosite în varii combinații acestea pot da naștere unor arome deosebit de plăcute pentru simțul olfactiv și nu numai. Parfumurile cu note de fructe tropicale precum ananasul, pomelo sau guava conțin substanțe sulfurice care, izolate, miros a ouă clocite. Unele parfumuri conțin un ingredient care în doze mari miroase a brânză cu mucegai albastru. Însă dozat atât cât trebuie de specialiștii din industria parfumeriei, nota de lemn oferă o aromă total opusă. Anumite flori albe conțin o moleculă numită indol, care în doze mari miroase oribil, însă dozată corect înzestrează parfumul cu o dulceață aparte.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută