Corpuri cerești—Descentrat în sus

Prima întâlnire din 2020 a Descentrat – Politicile corpului indisciplinat va avea loc la Brașov, în Grădina Visssual: hub cultural de industrii creative ce oferă spațiu pentru manifestări diverse ale imaginarului social. Datorită situației generate de pandemia Covid-19 locurile sunt limitate. Rezervări aici.

Noul sezon al întâlnirilor Descentrat deschide viziuni noi asupra corpului.

Ne descentrăm ideile despre corp pentru a pune altceva în loc. Pentru moment ne descentrăm în sus, printre corpuri cerești.
Tema comună a fiecărei întâlniri „Politicile corpului indisciplinat" va fi explorată în câte trei secvențe: dans|corp; sunet|muzică; discurs|teorie. Fiecare, o oportunitate de a aduce împreună mai multe arii de activitate și privirea asupra corpului prin lentilele mai multor practici distincte.
La Brașov invitații noștri sunt:

Anamaria Guguian (Dans|Corp)—fondatoarea I Dance You, o inițiativă ce își propune să exploreze dimensiunile tearpeutice ale dansului. Crează întâlniri cu dansul pentru oameni din medii diverse și de toate vârstele. Performance-urile sale sunt profund terapeutice; adesea lucrează cu dansatori neprofesioniști, fiind fascinată de emoțiile autentice, nelucrate, crude. Explorează natura emoțională a omului căutând să o traducă printr-un limbaj corporal cât mai simplu, cât mai firesc.

Cosmin-Sorin Micloș (Discurs|Teorie)—Space Consul în cadrul Biroului European de Resurse pentru Educaţie Spaţială România, președinte și membru fondator al AUA – Asociația Ucenicul Astronom, consilier în Comitetul Director al Societății Astronomice Române de Meteor-SARM.

Dragoș Mărgineanu (Sunet|Muzică)—sound artist și designer de sunet și lumini. Axat pe explorarea relațiilor dintre planul sonor și cel vizual, în arta sa utilizează tehnici și instrumente diverse, de la compoziție clasică la improvizație electronică, fotografie, bricolaj. Are studii în Sound Arts & Design la University of the Arts London și Arta Sunetului de Film la UNATC și o bogată colaborare în domeniul designului de sunet și lumină de teatru.

Mulțumiri Marei Oprișiu, co-curatoare a evenimentului. Mara este promotoare a filmului şi artelor, în Brașov și regiunea Centru. Este invițiatoarea mai multor proiecte de artă contemporană, film, teatru, dans contemporan și educație culturală. În 2015 a avut, alături de colegii săi din Consorţiul Cultural Corona, un rol activ în candidatura Braşovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. A obținut o specializare în producție și marketing de film la Școala de Creativitate și Noi Tehnologii din Lisabona și este certificată în managementul cinematografelor de artă (CICAE).

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter