În luna septembrie, încep evenimentele gândite de cei zece adolescenți care învață cum să devină manageri de hub cultural în orașul lor.
Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că primele două evenimente conturate și organizate de participanții la COMPAS CULTURAL se vor concentra pe film și pe arte performative. Avem invitați de seamă, producții premiate și moderatori entuziasmați, care știu să pună întrebările potrivite.

Capturează esența Ninei Cassian, cu imagini și anecdote. Și cei mai profunzi scriitori sunt oameni. 

Primul eveniment la care vă invităm este proiecția online a filmului „Distanța dintre mine și mine” (2018, r. Mona Nicoară, Dana Bunescu).
Documentarul va fi disponibil pentru vizionare între 31 august, ora 19:00 și 1 septembrie, ora 19:00, pe platforma noastră.

*Pentru vizionarea filmului este nevoie de crearea unui cont de utilizator.

Proiecția va fi urmată de o discuție live pe Facebook cu regizoarele filmului, Mona Nicoară și Dana Bunescu, pe 1 septembrie, de la ora 19:00. Moderatori vor fi Adisa Manole și Arintina Bobiț, două dintre adolescentele participante în proiect, alături de Oana Ghera, mentorul lor  în educație cinematografică.

*Discuția va putea fi urmărită pe pagina evenimentului și pe pagina noastră de Facebook.

Vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

Al doilea eveniment la care vă invităm este  prezentarea online a spectacolului de teatru „Limite” (2019, r. Radu Apostol). Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare între 2 septembrie, ora 19:00 și 3 septembrie, ora 19:00, tot pe pe platforma noastră.

*Pentru vizionarea spectacolului este nevoie de crearea unui cont de utilizator.

Spectacolul va fi urmat de o discuție live pe Facebook cu regizorul Radu Apostol, pe 3 septembrie, de la ora 19:00. Moderatori vor fi Ilinca Antonache și Ionuț Hanțig, alți doi dintre  viitori manageri de hub cultural implicați în proiect, alături de mentorul în arte performative Mihaela Michailov.

*Discuția va putea fi urmărită pe pagina evenimentului și pe pagina noastră de Facebook.

Nu uitați: Până pe 4 septembrie, adolescenții între 13 și 19 ani ne pot trimite în continuare lucrări pentru Teenpod - Expoziție online de artă creată de adolecenți.

Compas Cultural este un program de pregătire a adolescenților care își doresc să fie manageri de hub cultural în orașul lor.
În lunile iulie și august, cei 10 participanți au deprins din secretele organizării de evenimente cultural-artistice în cadrul unor ateliere dedicate filmului, artelor performative, literaturii și artelor vizuale, iar în luna septembrie vom organiza împreună vizionări de film și spectacole de teatru, vom curatoria o expoziție online și vom produce două lecturi audio.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter