31 de ore și 15 minute de alergare continuă

The Speed Project Do It Yourself: anduranță, emoții și muncă în echipă

Alexandru Corneschi, singurul român care a participat până în prezent la The Speed Project, antrenează echipa adidas Runners Bucharest

  • The Speed Project: o cursă unică în lume, începută în 2014. Până anul trecut, participanții alergau din Los Angeles, California, până la Las Vegas, Nevada, pe o distanță de 340 mile (aprox. 550 kilometri) în echipe de cate 6, în ștafetă.
  • The Speed Project Do It Yourself (TSP DIY): contextul epidemiologic actual a pus la încercare ingeniozitatea organizatorilor The Speed Project. Pentru prima dată, pe 5 și 6 septembrie, alergătorii din întreaga lume vor parcurge cursa în locuri diferite din lume.
  • Obiectivul TSP DIY: acumularea a unui număr cât mai mare de km în 31 de ore și 15 minute, recordul anului trecut.
  • adidias Runners Bucharest: echipa care va parcurge cursa în capitală și în împrejurimile acesteia, antrenată de maratonistul Alexandru Corneschi – singurul român care a parcurs cursa The Speed Project.

București, 1 septembrie. Echipa adidas Runners Bucharest, formată din 6 alergători (4 băieți și 2 fete), ia startul cursei The Speed Project Do It Yourself, în București. Timp de două zile, pe 5 și 6 septembrie, cei 6 alergători vor alerga continuu, având drept obiectiv acumularea a unui număr cât mai mare de km în 31 de ore și 15 minute. Maratonistul Alexandru Corneschi, singurul român care a trăit până în prezent experiența The Speed Project, antrenează echipa adidas Runners Bucharest.

Un roller coster de trăiri, o provocare pentru orice sportiv, muncă în echipă - The Speed Project Do It Yourself este evenimentul începutului de toamnă mult așteptat de alergătorii din întreaga lume. adidas Runners Bucharest a început deja pregătirile alături de căpitanul Alexandru Corneschi, singurul român care în anul 2019 a străbătut alături de echipa sa distanța dintre Los Angeles și Las Vegas în doar 34 de ore și 14 minute.

Anul acesta, echipa adidas Runners București și-a propus să parcurgă o cursă asemănătoare și vor alega timp de 31 de ore și 15 minute în capitală și în împrejurimile acesteia. Toți iubitorii sportului sunt invitați să susțină echipa pe traseu sau pe grupul de Facebook adidas Runners Bucharest.

Traseul ales va fi parcurs pe două segmente – de zi și de noapte.

Traseul pe timp de zi: Start Piața George Enescu – Bulevardul Kiseleff – Calea Victoriei – Universitate – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor - Șoseaua Pipera – Voluntari – Tunari – Dimieni – Balotești – Corbeanca – Tamași – Buftea - Mogoșoaia – București – Piața George Enescu .

Traseul pe timp de noapte: Piața George Enescu - Bulevardul Kiseleff – Calea Victoriei – Universitate – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Arcul de Triumf - Șoseaua București-Ploiești – Bulevardul Aerogării – Bulevardul Beijing - Bulevardul Aviatorilor – Piața George Enescu.

Maratonistul Alexandru Corneschi este singurul român care a alergat, până în prezent, în cadrul cursei The Speed Project. Alex este capitanul comunității adidas Runners Bucharest și antrenor al echipei în cadrul The Speed Project Do It Yourself.

“The Speed Project este o reală provocare pentru orice alergător, profesionist sau amator. În 2019, alături de alți cinci alergători ai comunității globale adidas Runners am străbătut distanța de 550 de kilometri dintre Los Angeles și Las Vegas în doar 34 de ore și 14 minute, cu un ritm de 3:44/km. Recordul stabilit in 2018 a fost de 35h 49 de minute. Sunt extrem de mândru să antrenez anul acesta echipa adidas Runners Bucharest pentru The Speed Project Do It Yourself. Echipa este pregătită și continuă să se antreneze pentru a putea susține întreaga competiție. Pregatire fizică, mentală, echipament adecvat, avem în vedere toate detaliile. Da, știm că va fi dificil, vor trebui să își dozeze energia pe toată durata celor 31h 15min. Vor trece prin toate stările posibile, de la oboseală fizică și psihică la adrenalină pură. Această cursă este o călătorie în care fiecare membru este important. Deși alergarea este un sport individual, la TSP totul se întâmplă în echipă. Cred că desfășurarea cursei acasă reprezintă un mare avantaj, susținerea pe traseu fiind extrem de importantă pentru un alergător. Alergarea urbană ne definește în cadrul adidas Runners Bucharest, acesta fiind un alt motiv pentru care am ales să rămânem în oraș. Îi invităm cu drag pe iubitorii sportului să ne fie alături pe parcursul cursei. Chiar dacă nu voi alerga anul acesta, voi fi alături de cei 6 alergători pe traseu. Ei sunt cei care vor străluci în 2020 și sunt extrem de mândru de toți” a declarat Alexandru Corneschi, căpitan adidas Runners Bucharest.

Startul echipei adidas Runners Bucharest în cursa The Speed Project Do It Yourself, București – 5 septembrie, ora 14:00, Piața George Enescu.

Finish – duminică, 6 septembrie, în jurul orei 22:00, Piața George Enescu.

Despre adidas Runners Bucharest

adidas Runners reprezintă o mișcare globală de alergare, lansată de către adidas în orașe-cheie din întreaga lume, precum Londra, Viena, Berlin, Atena sau București. Prin această inițiativă, brand-ul își propune să energizeze, sprijine și să unească pasionații de alergare de pretutindeni.

Deschis publicului în septembrie 2017, adidas Runners Bucharest se adresează oricui își dorește să adauge un strop de distracție prin alergare în programul zilnic. Până în luna martie 2020, în fiecare zi de joi a săptămânii, pasionații de alergare se întâlneau în parcul Herăstrău, la ora 19:00, de unde începeau alergările. Dat fiind contextul actual, alergările au fost amânate.

În comunitatea adidas Runners Bucharest, sesiunile sunt conduse de căpitanii Anca Bucur și Alexandru Corneschi. Ambii căpitani vin cu o experiență și know-how semnificative și relevante pentru proiect.

Despre Alexandru Corneschi

Alex Corneschi are 29 de ani și practică atletismul de aproape 15 ani, iar în acest timp a reușit să participe la majoritatea probelor de alergare, de la ștafeta de 4 x 400m până la curse de ultramaraton. Se antreneză zilnic, reușind astfel să acumuleze până la 850km pe lună.

De 3 ani, alături de Anca Bucur, este capitan al comunității adidas Runners Bucharest, o comunitate plină de oameni pozitivi și dornici de a face mișcare.

Alex este singurul român care a participat la competiția The Speed Project. Anul acesta va antrena echipa de 6 alergatori din comunitatea adidas Runners Bucharest la prima ediție a TSP DIY, ce se desfășoară în toate colțurile lumii.

Alexandru Corneschi - palmares personal:

  • The Speed Project - (Los Angeles - Las Vegas) – 550 km – 34:14:45
  • 42 km - Maratonul Berlin 2019 -2:18:12
  • 21 km - 1:05:21 Semimaratonul Varșovia 2018
  • 10.000 m - 29:56 Campionatul National – Pitești 2019
  • 5000 m - 14:25 Campionatul Național - Pitești 2019