Le Bab – kebab fusion ca-n Centrul Vechi

Tot auzind păreri și păreri care mai de care mai variate despre Le Bab, localul din Centrul Vechi care vine c-o abordare gourmet a kebabului, am decis - într-o zi în care mi-era lene să mă deplasez până la fața locului - să testez via delivery câteva din produsele populare ale cârciumii.

Ce știam înainte să mănânc: Le Bab e un concept pornit din Londra, unde a fost deschis primul Le Bab în 2016. Ideea – făcută să prindă la urbanul bucureștean care nu se uită la bani când e vorba să încerce ceva nou – este aceea a unei bucătării mai degrabă orientale, cu elemente gourmet, dar și câteva nuanțe locale.

Sunt multe lucruri care-ți fac cu ochiul uitându-te pe meniu din incintă: Poatato Skins - Coji de cartofi copti, apoi prajiti, cu maioneza de ceapă arsă (16 lei),  Miel Adana - Adana, glazurata cu reducție de vișine și curmale, iaurt cu castravete, mix de ierburi aromatice, pită presărată cu za’atar (43 de lei), Shish de pui - Shish de pui condimentat cu hummus, ardei copt, rodie & tabbouleh din conopidă (41 de lei), și chiar (elementul local inserat în poveste) Cotlet Mangalița - Mangalita Romaneasca de la o fermă mică, servit cu salată de mere și fenicul (30 de lei/100 de grame).

Ce am aflat după ce am mâncat: Fiindcă am comandat acasă, am zis să las dish-urile de restaurant pentru data viitoare și să încerc câteva din preparatele pentru delivery.

Preferatul meu a fost Dirty Pita (29 de lei). Chifla – home made – este minunată. Potato Skins și Doner Beignets, două dintre micile delicatese ale Le Bab-ului, sunt excelente pentru varianta asta de kebab “mai altfel”. Iar maioneza de usturoi – care nu-mi făcea deloc cu ochiul – a fost temperată cât trebuie de sosul de chili. Una peste alta, un kebab gustos și nu foarte greu. Sigur, la 29 de lei, dar , hei, e gourmet, boss.

Din categoria “fiță de Centrul Vechi”, recunosc spășit că am încercat și Kebabul cu carne de coaste Black Angus – 34 de lei. Și mai recunosc că mi-a plăcut combinația asta care include, pe lângă carnea bine condimentată și prăjită comme il faut, ceapă franțuzească și fetică.

Și, cum conopida e una din marile mele slăbiciuni, am luat și o porție de conopidă prăjită – 23 de lei. Bună, dar e bine s-o mănânci caldă.

Una peste alta, Le Bab-ul degustat via delivery, în ciuda prețurilor de restaurant gourmet, m-a convins ca, data viitoare, să mă deplasez și la fața locului. Cap de listă în acel moment va fi, clar, Mielul Adana.

  • Text de George Mihalcea.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter