Pe lângă voință, ce mai trebuie să ai cu tine la sală?

Bine, bine, de mers la sală, mergem, de mâncat cum trebuie mâncăm, dar de ce alte lucruri mai am nevoie când sunt efectiv în sală? Ei bine, eu iau câteva lucruri cu mine, unele necesare, altele ar putea fi numite mofturi, dar mie mi-au făcut antrenamentele mult mai plăcute.

Primul dintre ele ar fi, la mintea cocoșului, ghiozdanul în care să țin toate lucrurile. Probabil că veți spune că treaba asta deja se subînțelege și alte chestii de genul, lucru cu care aș fi fost de acord dacă nu aș fi văzut anumiți oameni care pur și simplu veneau cu o sticlă de apă și cu prosop pe care le țineau în mână. De ce ai face asta? Poți să-ți iei un ghiozdan, chiar și unul mic, și să le pui în el, ar fi mai simplu (sau poate greșesc eu).


Următoarea mic-unealtă secretă este, desigur, o sticlă cu apă. Pierdem extrem de multă apă în timpul antrenamentului și este nevoie să ne păstrăm hidratați. Nu este nevoie să vă zic eu mai multe despre cât de bine este să bei apă, reclamele fac deja treaba asta de foarte mulți ani de zile. Era să uit, cel puțin 2 litri de apă, crede-mă când îți spun că dacă te antrenezi intens, mai puțin de 2 litri nu va fi suficient.


Prosopul, ei, aici devine un pic mai complicat. Dacă fără ghiozdan am văzut câțiva, dar suficienți oameni, fără apă nu prea am văzut, dar fără prosop... să fiu eu sănătos la câte persoane am văzut fără. De ce este atât de important? Păi din două puncte de vedere. Primul, logic, îl folosești să te ștergi de transpirație. Al doilea, îl poți pune pe unele bănci de lucru pentru a evita să iei contact cu transpirația altcuiva. N-ar fi tocmai igienic, nu ?


Următorul as din ghiozdan, cel puțin pentru mine, sunt căștile. Când fac cardio, deci destul de des, sau când merg singur la sală căștile devin cel mai bun prieten pentru că îmi pot asculta muzica și astfel timpul trece și mă simt mai motivat. Nu spun că nu se poate merge la sală și fără căști, dar e mai bine dacă le am cu mine acolo. Aah da, plus că muzica din sala unde merg e absolut nepotrivită pentru efort fizic (toate melodiile populare pe TikTok se aud acolo).


Iar ultimele, dar nu cele din urmă, haine și încălțăminte de schimb. Tricou, pantaloni, uneori chiar și lenjerie și o altă pereche de încălțări. Sunt multe cazuri în care după sală ai o întâlnire sau de ce nu, te duci la job. Nu vrei să te duci cu hainele transpirate, corect? De asta este important să ai haine de schimb, îți faci antrenamentul, îți faci un duș la sală (majoritatea au cabine de duș) apoi te îmbraci cu hainele și lenjeria curată și gata, ești fresh. Desigur, nu mereu vor fi momente de genul, dar totuși un tricou de schimb este absolut necesar deoarece vei transpira în sală, vei ieși afară și cine știe cum te poate lua o răceală din cauza unui tricou ud pe care n-ai vrut să-l schimbi pentru că te-ai gândit că si așa ajungi acasă (eu am răcit de vreo 3-4 ori destul de rău fix din motivul ăsta, mi-am învățat lecția).

Treaba cu încălțămintea de schimb este în următorul fel. Sunt anumite săli care impun să ai și o pereche de adidăși de schimb din motive de igienă. Plus că în zilele ploioase când talpa este plină de noroi și apă, nu e recomandat să te antrenezi tot cu ei și-n sală pentru că vei face un dezastru acolo.


Astfel, acestea sunt lucrurile pe care eu le iau cu mine atunci când merg la sală, pe unele le iau mereu, pe unele destul de des, iar pe unele le iau doar în anumite momente (chestii precum lenjeria de schimb). Poate unele sunt mofturi, poate nu, dar cel puțin pentru mine, aceste lucruri sunt utile și nu știu ce m-aș fi făcut fără ele. Desigur, până să vă gândiți ce luați cu voi la sport, trebuie să vă apucați, deci nu mai stați.

  • Text de Răzvan Ionuț Greu

Răzvan Ionuț Greu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter