Viața orașului | Ce poți face în perioada 11-27 septembrie, la Sibiu?

Venirea toamnei 2020 a însemnat și mult așteptata redeschidere a restaurantelor, cinematografelor, și teatrelor, după luni bune de pauză.

Odată cu scăderea temperaturilor ne vom putea bucura din nou de evenimente indoor, chiar dacă la capacitate redusă și cu multe reguli de respectat. TNRS a anunțat deja revenirea actorilor pe scenă, iar CineGOLD Sibiu a dezvăluit primele filme care vor putea fi vizionate în sala de cinema, din această toamnă. Așteptăm cu nerăbdare primele evenimente!

 


Cât de important mai e astăzi votul și ce implică validarea sau anularea lui? La această întrebare oferă un răspuns opt artiști din România, la Galeria Art Point din Orașul Artiștilor. Expoziția ”Acesta nu este un vot” e deschis zilnic între orele 11 și 22, până în 27 septembrie. Lucrările expuse conțin imagini, imagini-text sau doar texte de tip manifest: de la cuvântul ”vot” pus în jocul ”spânzurătoarea” la ”anul.at 2020”, ”bagă la cap”, ”be the change” cu Vlad Țepeș hipsterit, portretul lui Cioran cu maxima ”Oamenii se împiedică de adevăr”, la îndemnul ”use your voice - use your vote”. Cei opt tineri artiști au fost îndrumați de artistul sibian Mihai Zgondoiu.

 


Între 18 și 20 septembrie, în Piața Habermann, proiectul Sibiu Guitar Meeting celebrează moștenirea lăsată de mai marii muzicii rock, cântând la chitară pe muzica lor. Ediția din acest an are un playlist de nota 10 cu piese semnate de legende internaționale precum Guns N’Roses și Pink Floyd sau muzicieni români precum Valeriu Sterian, Mircea Vintilă sau Emeric Imre, multe concerte și activități conexe, dar mai ales o comunitate cu un dor imens de reconectare prin muzică.

 


Teatrul de Balet Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu celebrează trecerea dintre anotimpuri prin muzică și dans. Balerinii vor fi acompaniați muzical de violoniștii Ștefana Zaharia și Ionuț Bugnar și orchestra sibiană, duminică, 13 septembrie, ora 20, în Piața Mare. În program: Vivaldi - Anotimpurile.

 


Actorii naționalului sibian revin pe scena indoor, cu publicul din nou în fața lor, din 17 septembrie, cu spectacolul ”Iubire cu năbădăi”. Spectacolul se va juca în zilele de 17, 18 și 19 septembrie, de la ora 19, în Sala Lulu a Fabricii de Cultură. TNRS a anunțat întregul program pe luna septembrie.