Portret de Cotroceni | Portrete de Cartier la Bazar de Cotroceni

O vară nu e suficient de lungă să cuprinzi tot Cotroceniul, dar vine cu lungi plimbări la umbră, cu cele mai frumoase și iubite pisici, cu nume de case care te fac să dai repede fuga pe Google sau la bibliotecă, cu priviri aruncate prin grădinile dichisite și poate chiar prin ferestrele luminate, cu muzică în surdină, cu lene, cu scrisori lungi de citit, cu limonadă și povești vechi și noi pe care poți să le crezi sau nu, cu întâlniri care pur și simplu trebuiau să se întâmple cu asociația InCotroceni, Aici a Stat și cu oameni din cartier.

În Cotroceni am lansat și un joc, Leapșa cu scrisori, care încă se desfășoară - o modalitate prin care vrem să strângem cât mai multe povești, istorii și imagini despre Cotroceni ce se vor transforma apoi în colaje sau o publicatie.

Cât am reușit să vedem o să vedeți. Vă invităm la Bazar de Cotroceni să descoperiți un portret al cartierului prin ochii noștri, ai echipei Antistatic.

Pe 19-20 septembrie, între orele 11:00 și 22:00. Vom fi pe hartă.

În fața clubului JazzBook, Str Carol Davila, nr 1:

Bazar

Obiecte, cartoline, stickere inspirate de Cotroceni, scoase la târguială

“Leapșa cu scrisori”

Dacă locuiești sau ai locuit în Cotroceni, haide să ne scrii o poveste, o anecdotă sau o amintire legată de cartier!

Alte locații:

#Străzi cu caracter

Mai multe informații în curând pe pagina de Facebook 

Artiști : Diana Baltag, Sima Oana Gabriela, Maria-Livia Onete, Eduard-Marian Bălaș

Proiecție și mapping împreună cu Noetic

Sâmbătă și duminică de la ora 20:00, Str Dr. Grigore Romniceanu (în fața Casei cu Lei)

Artiști: Noetic, Cristina Cociș, Maria-Livia Onete, Petru Dumbrăvician, Miron Ghiu (sunet)

Pictură Murală

Str Louis Pasteur
Artist: Eduard-Marian Bălaș

Mai multe informații actualizate pe pagina evenimentului și pe pagina de Facebook a proiectului

Despre Portrete de Cartier

Proiectul Portrete de cartier își propune să ajusteze dezechilibrul din peisajul cultural al Bucureștiului și să genereze noi audiențe pentru proiectele artistice. Ne dorim să cimentăm sentimentul de comunitate și să ajutăm oamenii să-și dezvolte o identitate colectivă.

Până acum am fost prezenți în cartierele Străulești și Obor, unde membrii asociației au susținut ateliere deschise pubicului și au documentat specificul locurilor. La sfârșitul fiecărei perioade de documentare am realizat câte 2 expoziții: una în cartierul în care am făcut documentarea și una într-o zonă centrală din București, în cadrul unor evenimente mai ample.

Ilustratie de Eduard Balas

Credem că mulți bucureșteni simt nevoia pe care am simțit-o și noi. Trăim în orașul ăsta mare, plin cu oameni de toate felurile. Uneori îl îndrăgim, de multe ori îl vorbim de rău. Cert este că nu îl cunoaștem cu adevărat, nu știm ce putem face să devină al nostru.

La nivelul cartierelor nu știm cum e. Au cartierele ceva identitar diferit? Cei care locuiesc în cartiere se gândesc la asta? Și, dacă se gândesc, vorbesc, îi ascultă cineva? În afară de centru și câteva zone în care se întâmplă evenimente ce se petrece? Cine suntem, ce putem face împreună?

Pentru noi a pornit din conceptul Galeriei Mobile. Ne gândeam cum să ajungem la un public nou, prin locuri nebăgate în seamă. Ne doream reacții sincere și spontane la ce știm noi să facem din partea oamenilor de toate felurile, nu doar din partea publicului consumator de artă.

Pentru a ajunge la o identitate de cartier este o cale lungă, dar sigur începe printr-o etapă de cunoaștere. De aici și numele dat proiectului. Portretul este un instrument de cunoaștere. Când faci portretul cuiva încerci să pătrunzi dincolo de primul strat, să prinzi ceva din sufletul omului, să vezi sau să simți ce îl animă.

Portrete de Cartier - un proiect ANTISTATIC (www.antistaticasociatia.com)