„Masterclass de scenaristică cu Antoine Le Bos - marți, 15 septembrie

Marți, 15 septembrie, la ora 19.00, LIM | Less is More & TIFF Unlimited organizează un Masterclass de scenaristică, susținut de scenaristul și consultantul de scenarii Antoine Le Bos (Franța). Masterclass-ul online, care va putea fi accesat și urmărit pe unlimited.tiff.ro, se adresează tuturor celor interesați de dezvoltarea unui proiect de film de lung metraj, în special cei care mizează pe impulsionarea creativității, descoperirea și dezvoltarea de noi povești în zona proiectelor cinematografice cu buget limitat.

Antoine Le Bos 

Antoine Les Bos

Antoine Le Bos este fondatorul Le Groupe Ouest (LGO) din Franța, o organizație independentă care din 2006 și până în prezent a devenit locul nr. 1 din Europa în materie de training, consultanță și dezvoltare de scenarii în cadrul unor rezidențe de creație originale și unice din punct de vedere al formatului și metodologiei abordate. Antoine a generat alături de LGO experiența Cross Channel Film Lab și platforma europeană de dezvoltare de scenarii cu buget limitat LIM | Less is More. De asemenea a colaborat, în calitate de tutor și trainer, cu TorinoFilmLab (Italia), NFDC Lab (India), Biennale College (Italia), Moulin d’Andé (Franța), Doha Film Institute (Qatar). A semnat în calitate de scenarist sau co-scenarist 25 de scenarii de lung metraj și a obținut Premiul Gan Foundation pentru scenariști, în 2005.

15 Septembrie, Masterclass Antoine le Bos

Masterclass Antoine Le Boss

Masterclass-ul susținut online de Antoine Le Bos în data de 15 septembrie demarează oficial prima ediție a rezidenței LIM | Less is More – Creative Pre-Writing din România, un proiect marca Le Groupe Ouest, implementat și organizat în România de Asociația Culturală Control N. Workshop-ul Creative Pre-Writing va avea loc în perioada 18 – 23 octombrie, iar înscrierile sunt deschise până în data de 20 septembrie.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing 

LIM|Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Faza de alegere a subiectului este una vitală.

Nolwenn Guiziou și Ana Agopian - trainerii rezidenței

Astfel, rezidența de creație LIM|Less is More: Creative Pre-writing își propune să ofere un cadru necesar pentru testarea ideilor, la finalul celor 5 zile de lucru intensiv, participanții având o potențială premisă pentru un viitor film, realizabil în limitările unui buget foarte mic. Tehnicile de “pre-writing” folosite de trainerii rezidenței, Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist, România), își propun să îi sprijine pe participanți în procesul inițial de cercetare, explorare și generare de noi și noi idei, oferind posibilitatea unei căutări infinite de posibile baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj.

Cei interesați să aplice la prima ediție a rezidenței LIM|Less is More: Creative Pre-writing trebuie să trimită următorul set de materiale:

  • Scrisoare de intenție (1 pagină, în limba engleză)
  • Descrierea unui potential subiect / premisă pentru un film de lung metraj cu buget limitat (1 pagină, în limba engleză)
  • CV sau Biografie
  • Link către minim 1 film reprezentativ (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj

Materialele vor fi trimise pe adresa de email info@controln.ro, până la data de 20 septembrie 2020.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România) prin platforma unlimited.tiff.ro.

 

Newsletter