Deschiderea Stagiunii Seratelor Muzicale la Centrul Cultural Buftea, 24 septembrie

Asociația ”Home of Strings” vă aduce la cunoștință cu mare bucurie, deschiderea Stagiunii Seratelor Muzicale, la Centrul Cultural Buftea, începând cu data de 24 septembrie 2020, ora 19.00.

Evenimentul va fi privat, cu intrare pe baza de invitatie, dar va fi transmis si online, pe pagina de facebook a asociației ”Home of Strings” si pe pagina de facebook a Centrului Cultural Buftea. Relații la telefon 0722 446 057.

Afis

Pentru asociația noastră pandemia este o adevărată provocare, în sensul de a ne adapta noilor vremuri si cerinte. Cea mai mare provocare pentru noi este de a reusi sa oferim muzica clasică de calitate online. Apar și sigur vor mai apărea noi forme de expresie, de conținut cultural, dar vom lupta în continuare pentru a aduce oamenii în sălile de spectacol, acolo unde creatia artistica este unică. Actul de creatie, emoția se naște doar în sala de spectacol. Unul din cele mai simple și ieftine moduri de a gestiona arta in aceste vremuri este să o ducem aproape de desființare. Noi nu vrem asta, și de aceea una din variantele pentru a putea merge mai departe este de a transmite  aceste Serate muzicale, in mediul on-line. Acum, mai mult ca niciodată, interpreții de muzică clasică, instrumentala și lirică au nevoie de noi, cei care organizăm spectacole, pentru a le da șansa de a fi pe scenă. Transmiterea cunoştinţelor publicului  şi a dobândirii experienţei scenice este cruciala pentru generaţiile tinere, fie că vorbim de balet, teatru sau muzică.

Mulțumim Centrului Cultural Buftea, pentru găzduire, mulțumim de asemenea Domnului Director Robert Nagy. Moderator: Sever Avram.

Ansamblul Musica Viva

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de pianist Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, este gândit, conceput şi realizat ca o manifestare dinamică a muzicii cameral clasice. Au avut până acum mai multe proiecte de succes: Brahmsiana (2008), “Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven - Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) şi „Dialogurimuzicale“ (2013 - 2015). În 2013, Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României în transmisiunile de radio ale Uniunii Europene. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru predă la Universitatea Națională de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist şi sef de partidă al Orchestrei Naționale Radio.

Baritonul Sergiu Neamțu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti. Vocea lui se remarca prin claritatea timbrala si ambitusul generos ce ii permite sa exploreze o gama larga de repertorii din opera si nu numai. Este specializat pe muzica baroca si clasica, urmand cursurile de maiestrie cu dirijorul Isaac Alonso de Molina in Parma, Italia. In prezent este masterand  la UNMB, si totodata angajat ca solist vocal, la Teatrul Muzical Ambasadorii.

Mezzosoprana Dana Mihordea

A absolvit în 2019 cursurile  UNMB, secția Canto, clasa prof.Mariana Colpos. Tipologia sa vocala – mezzosoprana lirica- se pretează îndeosebi repertoriului de muzica Baroca și Muzica Veche în care este si specializata. În vara anului 2020 a participat la cursuri de măiestrie în cadrul Corului Național de Cameră Madrigal, iar în prezent este masteranda a FIM și FCMPM, secțiile Canto și Muzicologie.

Soprana Maria Ungheanu

Absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti, tipologia sa vocala de soprana se preteaza la repertoriul de muzica Mozartiana cat si al Bellcanto-ului. Canta in rolul Blonda din Rapirea din Serai de W.Mozart, cat si in rolul Despina din opera Cosi fan tutte, de acelasi compozitor. Interpreteaza Olympia din Povestirile lui Hoffmann de Offenbach, si Norina din Opera Don Pasquale de Donizetti.

Sponsor Oficial: SC Nufărul SA

De asemenea multumim sponsorului nostru Salonul El Studio Style, pentru sustinerea constantă a asociatiei și a artiștilor, prin stilul unic de make-up și coafat.

Partener Principal: Primaria Buftea prin Centrul Cultural Buftea.

Parteneri media: Agerpres, Radio România Muzical, HotNews, News National, Agentia de presa Rador, Zile şi Nopţi, Leviathan, Atelierul de Creatii Digitale, Talks Business, Observator Cultural, Online gallery, Ceasca de Cultura, PRwave, Semne Bune, Promenada Culturala, Bucharest Cultural Events, BookHub.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter