Cine este Allen Coliban?

În acest an pe 27 septembrie vor avea loc alegerile pentru desemnarea primarului municipiului Brașov. Vrem să cunoaștem candidații la Primăria Brașov și din punct de vedere al vieții sociale: care sunt restaurantele lor preferate din Brașov și care este mâncarea favorită, la ce filme sau seriale se uită, care este ultima carte citită?

10 întrebări pentru Allen Coliban

Am adresat 10 întrebări principalilor candidați la cea mai importantă (și râvnită) funcție din Brașov. Primul răspuns a venit din partea lui Allen Coliban, candidat din partea alianței USR-PLUS la Primăria Brașov.

Prezentare generală:

 • Nume, prenume: Coliban Allen;
 • Vârsta: 41 ani;
 • Locul nașterii: Brașov;
 • Liceu + facultate:
  • Colegiul Național Andrei Șaguna Brașov
  • Facultatea de Automatică și Calculatoare – Universitatea Politehnică din București
  • Facultatea de Management – Universitatea Transilvania din Brașov;
 • Locuri de muncă: Nasian Software, CO-BRA, CS Vision, World Curling Federation;
 • Limbi străine (scris – vorbit): engleză, franceză, spaniolă, italiană;
 • Starea civilă: divorțat, în prezent într-o relație stabilă;
 • Copii: Runa (8 ani), Petra (2 ani).

 

1. Ce hobby-uri aveți?

Excursiile, lectura, chitara, sportul (schi, baschet, curling, go).

Nota redacției: la schi, Allen a câștigat locul 1 la Campionatele Universitare de Schi Alpin Grupa B (GS, 2005), iar la curling a câștigat o medalie de argint la Campionatul European – Grupa C (2013)

2. Care este mâncarea preferată?

Este un desert denumit “lapte de pasăre”.

Nota redacției: “Laptele de pasăre” este o cremă fină de vanilie obținută prin fierberea gălbenușului de ou cu adaos de zahăr, lapte și vanilie. Este un desert originar din Franța.

3. Care este restaurantul preferat din Brașov?

Bistro de’l Arte.

Foto:www.facebook.com/bistro.delarte

Nota redacției: Bistro de’l Arte este unul dintre cele mai renumite restaurante din Brașov. Bistroul Oanei Coantă împlinește anul acesta 20 de ani de când a fost deschis, în Piața Enescu nr. 11 bis din Brașov.

4. Care este băutura preferată?

Ceaiul de mușețel.

Nota redacției: mușețelul are efecte benefice pentru organism, cunoscute încă din Antichitate. A apărut pentru prima oară în Egiptul Antic, dar grecii au fost cei care au consacrat mușețelul ca plantă cu nenumărate aplicații pentru corpul uman.

5. Care este ultima piesă de teatru văzută la Brașov?

“20 de minute cu îngerul”.

Foto: www.teatrulsicaalexandrescu.ro

Nota redacției: Spectacolul face referire la păcatele lumii, atribuind fiecărui personaj câte o patimă care îi domină şi îi erodează sufletul. Spectacolul a avut premiera la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov în data de 8 iulie 2017.

6. Care este filmul preferat?

Zorba Grecul.

Nota redacției: “Zorba Grecul” este un film britanico-elen din 1964 regizat de Michael Cacoyannis. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Anthony Quinn, Alan Bates și Irene Papas. Este bazat pe romanul omonim scris de Nikos Kazantzakis și publicat pentru prima oară în 1946 de Editura Dimitrakos din Atena

7. Care este serialul preferat?

Seinfeld.

Nota redacției: “Seinfeld” este un sitcom american, creat de Larry David și Jerry Seinfeld. Episodul pilot al serialului a fost transmis în 5 iulie 1989, serialul propriu-zis debutând în mai 1990. În România serialul a fost difuzat de ProTV în anii ‘90.

8. Care este actorul/actrița preferată?

Al Pacino, Toma Caragiu.

Charlize Theron, Oana Pellea.

9. Care este cartea preferată?

Pădurea norvegiană (Haruki Murakami).

Nota redacției: “Pădurea norvegiană” (1987) are ca leitmotiv melodia “Norwegian Wood” a formației Beatles, care îl insoțește pe personajul principal, Toru Watanabe, pe tot parcursul rememorării unor evenimente dureroase petrecute cu optsprezece ani în urmă. Un roman despre dragoste și mai ales moarte, în care mulți dintre eroii lui Murakami își găsesc salvarea. Sursa: Libris.ro. Poți cumpăra cartea de aici.

10. Ce vă place la Brașov?

Cadrul natural și oamenii – politețea, calmul și mândria lor.

Foto: Gabriel Bălănescu

Notă: acest articol a fost realizat la inițiativa Zile și Nopți. 

 • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter