Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/09/2020
Viața Orașului

Cine este Mihai Costel?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cine este Mihai Costel? Share Cine este Mihai Costel?


Continuăm seria de prezentare a candidaților la Primăria Brașov, din prisma vieții sociale, cu candidatul PMP, Mihai Costel.

Prezentare generală:

  • Locul nașterii: Săveni, județul Botoșani;
  • Nume, prenume: Mihai Costel;
  • Vârsta: 36 de ani;
  • Liceu + facultate:
    • Liceul Grigore Antipa Brașov;
    • Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania;
    • Master la Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania, specializarea “Sisteme și Instituții de Drept Internațional Comunitar”;
    • Cursuri postuniversitare în cadrul Universității ACoruna, Centrul de Studii Europene (Spania) în domeniul “Drept Internațional Umanitar”
  • Locuri de muncă:

“În prezent ocup funcția de viceprimar al Municipiului Brașov și sunt cadru didactic asociat în cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” unde predau Drept Internațional Umanitar. Am fost cadru didactic asociat în cadrul Universității Transilvania – Facultatea de Drept, Director al Agenției Domeniilor Statului, Birou județ Brașov și asistent parlamentar în Parlamentul European”

  • Limbi străine (scris/vorbit): engleză
  • Starea civilă: necăsătorit
  • Copii: Dacă îi pot număra pe cei 3 nepoți, am 3 copii. Altfel, deocamdată nu sunt tătic.

Cine este Mihai Costel?

10 întrebări pentru Mihai Costel

1. Ce hobby-uri aveți?

Iubesc teatrul și sentimentul descoperirii locurilor și obiceiurilor noi. Îmi reîncarc bateriile prin drumețiile pe munte, sunt un fan al muzicii rock și am cochetat cu pictura. Îmi plac toate sporturile, practic la nivel de începător baschetul și tenisul de câmp și când am inspirație scriu poezii.

Cine este Mihai Costel?

2. Care este mâncarea preferată?

Îmi place mult bucătăria tradițională, în special mâncarea bazată pe pește, dar am devenit de curând și fan al bucătăriei libaneze. Dacă ar fi să aleg un singur fel de mâncare pentru restul zilelor, detașat, câștigă saramura făcută de mama mea.

3. Care sunt restaurantele preferate din Brașov?

Pentru bucatele tradiționale și atmosfera de petrecere îmi place să merg la Coliba Haiducilor, iar pentru noua mea pasiune pentru bucătăria libaneză, mă bucur că pot ajunge repede la Amasi, iar pentru dorul de Italia mă tratez ușor la Pizza Nona.

4. Care este băutura preferată?

Pot să îmi imaginez viața fără ayran, dar nu și fără cafea.

5. Care este ultima piesă de teatru văzută la Brașov?

,„Mincinosul” de Carlo Goldoni, piesa Teatrului “Sică Alexandrescu” din Brașov.

Cine este Mihai Costel?

Nota redacției: “Piesa lui Goldoni este o capodoperă a genului: scene de antologie, intrigă condusă cu abilitate, comic debordant… Dragoste, poezie, dramă… toate într-o piesă!” Spectacolul a avut premiera în data de 10 martie, 2018, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov

6. Care este filmul preferat?

De departe filmul Leon, care îl are în distribuție pe actorul meu preferat, Jean Reno și ca parte a coloanei sonore, o melodie dragă mie – Shape of my heart (Sting).

 

7. Care este serialul preferat?

Chiar dacă prefer filmele artistice sau să citesc, mi-a plăcut mult serialul Cernobîl, de la acțiune până la actori și veridicitate. Pentru că m-a făcut curios să aflu mai multe despre oraș și ce se întâmplă acum în zona afectată, am descoperit că etimologia numelui „Cernobîl” vine de la pelinul-negru. Parcă sună altfel sezonul doi, așa-i?

Cine este Mihai Costel?

Nota redacției: “Pelinul Negru” este și un roman scris de Ioana Nicolae, apărut la editura Humanitas „Cernobîl înseamnă «pelinul negru» sau «iarba neagră», căci explozia centralei nucleare din aprilie 1986 nu se putea petrece decât într-o zonă a negrului, a amărăciunii. Am scris Pelinul negru şi ca o formă de revoltă, deşi mărturisesc că n-a fost uşor să plonjez în dramă şi să o deşir scriitoriceşte” Cumpără cartea de aici.

8. Care este actorul preferat?

Dacă ne referim la nivel european, actorul meu preferat este Jean Reno, iar de la Hollywood îmi place cum joacă Andy Garcia. Am avut ocazia să îl cunosc și m-a suprins cu deschiderea și lejeritatea față de fanii lui.

9. Care este cartea preferată?

“La răscruce de vânturi” de Emily Bronte. Pentru transpunerea emoțiilor în cuvinte, pentru lecțiile despre caracterul oamenilor și pentru descrierile care te fac să te simți că ești printre protagoniști.

10. Ce vă place la Brașov?

Îmi place că păstrează urmele și tradițiile unui oraș multicultural, cu un patrimoniu istoric cu care să ne mândrim, că suntem înconjurați de natură și că avem oameni faini și creativi.

Cine este Mihai Costel?

Notă: acest articol a fost realizat la inițiativa Zile și Nopți. 

  • Citește aici și “Cine este Allen Coliban?”
  • Citește aici și “Cine este Sorin Susanu?”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută