Sunetele Orașului: 21-27 septembrie 2020

Evenimente live în București în perioada 21-27 Septembrie 2020, recomandate de Teodora Bratu, redactor Zile și Nopți București.

 

Miercuri, 23 septembrie, Ora18:30

byron - Expirat Halele Carol

Byron

Byron, foto expirat.otg

23 septembrie încheie seria de concerte Backyard Acoustic Season 2020. După ce i-am ascultat pe Pinholes și Rockabella, a venit rândul celor de la byron, la Halele Carol, începând cu ora 18:30. Dacă nu îi cunoști pe băieți, ce trebuie să știi despre ei este că le place mult muzica rock. S-au înființat în anul 2006, iar de atunci au venit cu 6 albume de studio și trei DVD-uri live. De la mulțimi de oameni, până la concerte wireless, neamplificate, chiar și pe scene puțin mai atipice, cum ar fi Salina Turda (la 100 de metri adâncime), au cântat mai peste tot, dar de fiecare dată au ridicat publicul în picioare. Pentru ei, anul 2017 a adus cu el câte un album propriu de studio de la fiecare membru al trupei (plus sunetistul), cele cinci materiale fiind reunite în proiectul comun „Solo Together”. În noiembrie 2019 lansează „Nouă” - un album dedicat românilor și României. 12 piese despre cei plecați și cei rămași acasă, despre tragediile țării și inconștiența care ucide - 12 piese pe care le așteptăm cu nerăbdare în această seară. Bilet: 60/80 lei (iabilet.ro).

byron - Azi (byronnouălive la Cincșor, 2020)

 

Miercuri, 23 septembrie, Ora 21:00

RVQ – Daydream - Green Hours jazz&theatre-café.

ConcertJazzRaduValcuQuartet_fotoCatalinaFilip

Concert Jazz Radu Valcu Quartet, foto Catalina Filip

RVQ ajung la Green Hours, de la 21:00, mirecuri, 23 septembrie, pentru un concert parte al turneului Daydream. Cvartetul creat de Radu Vâlcu (chitară) ia naștere în 2018 și îi are în componență și pe Mihai Balabaş (vioară, live electronics Andrei Petrache - pian), Răzvan Florescu (vibrafon, percuţii tradiționale) și Alexandru Badea (baterie). Și-au pus în gând să aducă publicului muzică inteligență și explozivă emoţional, cu inspiraţie din jazz, fusion sibmuzică clasică, prin care vor să-și dovedescă deopotrivă creativitatea componistică şi talentul de interpreți, iar dacă ne luăm după numărul concertelor sold out, știm sigur că noaptea va fi una pe măsura așteptărilor. Pentru RVQ, septembrie 2020 înseamnă o dublă premieră: lansarea albumului şi primul turneu național, care pune în scenă piese precum „Rain”, „In five”, „Midnight”, „Travelling I” și „Sunrise”. 

 

Vineri, 25 septembrie, de la 21:00 

El Negro -  Berăria H

El Negro la Beraria H

Afiș Concert El Negro@Berăria H, foto Berăria H

Final de săptămâna pe acorduri reggae împreună cu El Negro, vineri, 25 septembrie, de la 21:00, pe terasa Berăriei H. Reggae este un gen muzical dezvoltat prima dată în Jamaica spre sfârșitul anilor 1960. Își are originile în dezvoltarea stilurilor ska și rocksteady,  adesea asociat cu mișcarea Rastafari, o influență importantă asupra multor muzicieni reggae importanți încă de la începutul său. Nu durează mult, iar în România se formează  primul live band reggae, care devine și un renume al genului la noi în țară. Bogdan Negroiu și Stevie Bass sunt cei care au înființat trupa în urmă cu 20 de ani, mai exact în 1999. Chiar dacă membrii trupei s-au tot schimbat de-a lungul timpului, solistul Bogdan Negroiu, este și acum vocea El Negro. La fle ca părinții stilului muzical și ei au vorbit de iubire, credință, nedreptate, revoltă și zbucium. E imposibil să nu fi dansat și cântat vreodată embleme precum „Ploaia”, „Lasă-mă” sau „Liniștea”. Nu uita că intrarea este liberă!

#elnegroROMANIA

 

 

Sâmbăta, 26 septembrie, Ora 21:00

Seară Grecească: Nikos Papadopoulos & Band - Greek Ballads - Berăria H

Nikos Papadopoulos la Beraria H

Afiș Concert Nikos Papadopoulos & Band - Greek Ballads - Berăria H, foto Berăria H

Berăria H ne așteaptă sâmbăta, 26 septembrie, la o seară  cu balade grecești autentice alături de Nikolaos Papadopoulos, de la 21:00. Solist vocal, compozitor, prezentator și actor, cu origini în îndepărtata Grecie, este cert că Nikolaos ne-a pregătit un spectacol autentic, cu toate elementele necesare, să uităm pentru câteva ore că ne aflăm în capitală și să ne imaginăm pe plajele din Mykonos sau Rodos. Este unul dintre cei mai apreciați artiști din genul său muzical atât în țara sa de origine, cât și în țara noastră, având de-a lungul anilor colaborări multiple cu artiști din România, dar și cu artiști greci. Plin de viață și cu o voce de excepție, ne așteptăm la cele mai cunoscute piese mediteraneene, în ritmuri balcanice, care mai mult ca sigur că îți sunt cunoscute. Bilet: 30/40/60 lei (iabilet.ro).

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter