ITINERAMA | Țara Făgărașului la București

Ultimul weekend de septembrie aduce Țara Făgărașului la București. Itinerama a pregătit o experiență fotografică și gastronomică prin care își propune să deschidă curiozitatea publicului bucureștean pentru ținutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanță de capitală.

Timp de 3 zile Țara Făgărașului va fi adusă în vizorul pasionaților de călătorii printr-o serie de degustări cu produse locale, cocktailuri cu ierburi aromatice culese de sub Munții Făgăraș și povești ale localnicilor, culese de organizatori în depresiunea mărginită de lunca Oltului și Podișul Hârtibaciului.

Fotograful Răzvan Voiculescu alături de promotorii Țării Făgărașului vor deschide interesul călătorilor pentru traseele din zonă, în timp ce Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, va pregăti un maraton de trei zile de prânzuri și cine delicioase din comorile culinare ale Țării Făgărașului: scoici de apă dulce în sos de roșii românești, soi Peară Roșie, pești indigeni sau mousse din păstrăv afumat. Totul acompaniat de cocktailuri cu mărar, tarhon, mentă, ghimbir, castraveți și siropuri din flori, muguri, petale si fructe culese din ținutul istoric al Transilvaniei.

Scoici din Țara Făgărașului

Evenimentul se desfășoară între 25 și 27 septembrie la Espace Minoux și Acuarela Bistro

Vineri, 25 septembrie - Acuarela Bistro

19:00 - 20:00 Deschidere proiect – eveniment offline & transmis live pe Facebook

  • Prezentarea proiectului "Țara Făgărașului la București" - Cristian Curus, coordonator de proiect
  • Prezentare a brandului "Țara Făgărașului" - Mihai Bârsan, reprezentant al Asociației Țara Făgărașului, demarată în ianuarie 2020 pentru a promova potențialul turistic al regiunii
  • Turism în Țara Făgărașului - Cezar Dumitru, blogger și susținător al brandului
  • Comorile gastronomice ale Țării Făgărașului - prezentare susținută de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală
  • Bucătăria românească în imagini - o prezentare a fotografului Răzvan Voiculescu, inițiator al proiectului foto-video Bucătăria Hoinară în care arta gastronomică se va împleti cu arta povestitului. Deși își spune “bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă intâlniri între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

Degustare pentru publicul spectator

Pe parcursul sesiunii de discuții publicul spectator va face o incursiune gastronimică în Țara Făgărașului. Degustare gourmet pregătită de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, și echipa ei de la Casa Terra.

Accesul la eveniment este liber, în limita a 30 de persoane, cu o rezervare prealabilă la 0745 662 889.

20:00 - Proiecție de film românesc, cu tematică culinară

Blid - “Un eseu de nostalgie culinară cu Mircea Groza”

Regie, imagine: Răzvan Sima
Montaj: Diana Rădulescu
Sound design: Viorel Dobre
Muzica: Adi Hadean
După o idee de Răzvan Voiculescu

Sâmbătă, 26 septembrie

Scoici din Țara Făgărașului

Duminică, 27 septembrie

14:00 Prânz cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul "alchimist"( Acuarela Bistro)

19:30 Cină cu Itinerama: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul "alchimist" (La Espace Minoux)

Biletele sunt disponibile pe Eventbook, iar accesul la fiecare dintre evenimente se face cu respectarea normele de distanțare pentru prevenția răspândirii coronavirusului. Vă rugăm să purtați mască pe parcursul evenimentului cu excepția momentelor în care degustați preparatele pregătite.

–––––––––––––––––––––

Daniela Elena Graură - maestru culinar în gastronomie locală

De câțiva ani bate în lung și în lat tărâmurile ascunse ale Țării Făgărașului în căutarea de ingrediente ascunse pe colinele deluroase, în pădurile dese și apele repezi ale acestei regiuni istorice. Le inventariază, se gândește la care ar fi rostul fiecăruia într-un fel de mâncare, face experimente culinare în bucătăria sa din Făgăraș și reușește într-un final să găsească „preparatul” ideal pentru fiecare ingredient în parte.

Andrei Boamfa – barmanul „alchimist”

Este cel care se ocupă să cucerească ireversibil pe oricine cu „amestecurile” lui denumite cocktailuri. Lui Andrei nu îi veți da o comandă, ci este mai bine să povestiți cu el un pic, asta îl va inspira și va găsi combinația perfectă. Andrei reușește să vă răsfețe gustul final cu mărarul, tarhonul, menta, ghimbirul, castraveții și siropurile noastre din flori, muguri, petale si fructe în combinații unice, memorabile. Amestecurile pot completa inegalabil preparatele cinei din Țara Făgărașului.

Newsletter