Sunetele Orașului | Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie 2020

Delia Mitrache a făcut o selecție de evenimente live în oraș în perioada 28 septembrie - 4 octombrie 2020:

Marți, 29 septembrie

7th Sense - Green Hours Jazz Cafe

Marți, 29 septembrie, de la ora 19:30, la Green Hours Jazz Cafe, vino să descoperi 7th Sense. Bilete: AICI.

7th Sense

Membrii formației au studiat la Facultatea de Muzică, la secția de Jazz și secția de Compoziție Clasică, s-au împrietenit, iar după ce anul trecut au susținut la Green Hours primul lor concert în această formulă, și-au dat seama că funcționează perfect împreună. Cu o energie debordantă, tineri și plini de entuziasm, fac parte din noul val de muzicieni ai scenei românești. Jazzul londonez este sursa lor de inspirație, iar piesele pe care le vom auzi sunt compoziții proprii create în ultimul an, la care și-a adus contribuția fiecare membru al trupei. Muzica lor e un mix de stiluri, compoziția luând naștere dintr-o joacă, un fel de jam session, în sala de repetiții. Au ajuns ușor pe placul publicului spectator. Au susținut într-o perioadă bilunar concerte la Green Hours și au avut un an înfloritor, au participat la Euroradio Jazz Competition și au fost prezenți la Art in the Street in Cluj. Cei cinci tineri care alcătuiesc 7th Sense sunt: Laura Benedek - bas electric; Sergiu Bivol – trompetă; Adi Stoenescu – pian; Lucas Contreras – ghitară; Gabi Matei – baterie.

 

Miercuri, pe 30 septembrie

Baricada FOLK - Quantic

Miercuri, pe 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Quantic se organizează Baricada FOLK sub forma unui concert caritabil pentru Sebastian, un tânăr de 19 ani bolnav de cancer. Biletele sunt disponibile aici, iar dacă ești dispus să faci o donație, indiferent dacă vrei să participi la concert sau nu, aici găsești mai multe detalii AICI.

Mircea Vintila

Nume legendare ale folk-ului românesc urcă pe aceeași scenă și își unesc forțele pentru o cauză nobilă, formând Baricada FOLK. Aceștia sunt: Mircea Baniciu, Adrian Bezna, Cătălin Stepa, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu), Nicu Zotta, Ovidiu Mihăilescu, Marius și Tatiana Ojog, Marius Bațu, Mircea Bodolan, Zoltan Butuc și Mircea Vintilă. O baricadă a sufletelor care s-au unit din dorința de a ajuta un tânăr care are nevoie de sprijin (din partea oricui vrea și poate să ajute) în lupta cu multiplele forme de cancer cu care a fost depistat la doar 19 ani.

Miercuri seara la Quantic vor răsuna chitarele și vei avea ocazia să asculți melodii celebre ale folkului românesc, într-o gamă extrem de variată, având la un loc artiștii cei mai reprezentativi pentru acest gen muzical, idoli ai multor generații.

 

Miercuri, 30 septembrie

The Kryptonite Sparks | Overground Sunset Session – Expirat Halele Carol

Miercuri, 30 septembrie, ora 20:30, avem întâlnire cu The Kryptonite Sparks la Expirat Halele Carol. Bilete: aici.

The Kryptonite Sparks

The Kryptonite Sparks vor cânta la apusul soarelui, în cadrul Overground Music Sunrise/Sunset Sessions, organizat la Expirat. Botoșaniul este locul comun care i-a unit pe cei trei membri ai formației. Încă din 2010 își fac simțită prezența în undergound-ul românesc, unde au venit cu un stil fresh, interesant și atrăgător. Nu aveau cum să nu aibă succes căci sunt unul mai carismatic ca altul. Spun despre ei că sunt eclectici, electrici, netrebnici. La toate concertele lor la care am fost, am observat frenezia mulțimii care e greu de descris. Cei trei băieți au o latură artistică dezvoltată, urmând cursurile unor școli de artă din străinătate: Razvan Anton (tobe), zis si Huhurez sau Miguel, este absolvent al unei Facultăți de Arte Plastice din Italia, iar frații Diaconu (Răzvan – chitară și voce și Rareș – bass și voce), au terminat Conservatorul la Londra. Genul pe care îl abordează are un vibe modern cu accente de groove, combinând un fel de indie, alternative și hard rock, cu influențe din Cream, Arctic Monkeys, Foals, Black Sabbath și Pink Floyd.. Concertele lor sunt complete prin elementele vizuale pe care le adaugă și scenografia pe care o construiesc.

 

Joi, 1 octombrie

Irina Sârbu – Hard Rock Cafe

Joi, 1 octombrie, de la ora 21:00, pe terasa Hard Rock Cafe, o întâlnim pe Irina Sârbu care va susține un concert special, Autumn in Bucharest. Bilete: AICI.

IRINA SARBU

Irina Sârbu aduce la București, prin concertul Autumn in Bucharest, sunetele jazzului american, acompaniată la pian de Puiu Pascu. Considerată cea mai expresivă tânără solistă de jazz, Irina are un portofoliu muzical impresionant, construit în cei peste 13 ani de activitate. A studiat pianul încă din copilărie, urmând o școală de muzică, iar nu demult, a luat și studii universitare de actorie. Este îndrăgostită de jazz și niciun alt stil nu i se putea potrivi mai bine, căci solista dă dovadă de multă imaginație în ceea ce ține de stilul interpretativ, abordează partituri complexe, este uimitoare prin improvizațiile pe care le face și are un timbru vocal deosebit. Spune că faptul că a studiat actoria a ajutat-o și în lumea muzicală, iar în ceea ce privește activitatea teatrală, Irina a jucat pe scenele multor teatre bucureștene și nu numai (Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul de Operetă, Teatrul Marin Sorescu din Craiova). Irina Sârbu pare o artistă completă care a intrat rapid în atenția unor muzicieni consacrați de jazz, fapt care a atras colaborări cu instrumentiști și compozitori precum Puiu Pascu, Marius Mihalache, Marius Popp, Alex Man, Pedro Negrescu, Sorin Zlat, Adrian Naidin, Arthur Balogh, Ovidiu Lipan Țăndărică, Lucian Maxim, Ciprian Parghel și mulți alții. Participă la festivaluri naționale și internaționale de jazz, cântă pe scena Festivalului Internațional „George Enescu”, pe scene din Viena, Paris, New York, Washington, Madrid, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Atena, Bruxelles, Veneția.

sâmbătă, pe 3 octombrie

Implant pentru Refuz | acustic - Berăria H

Implant pentru Refuz va concerta la Berăria H sâmbătă, pe 3 octombrie, de la ora 21:30. Bilete:AICI.

IPR

Una dintre cele mai vechi și apreciate trupe rock din România, Implant pentru Refuz, vine la Berăria H pentru a susține un show electrizant, plin de metafore și profunzime, care dă dovadă de complexitate muzicală, cu o energie bună, dar sensibilă în același timp, așa cum ne-au obișnuit până acum. În cei 25 de ani de când există, Implant pentru Refuz a reușit să scoată nouă albume de top, toate bucurându-se de aprecierea publicului. Ultimul lor album, Subradar, apărut anul trecut, însumează numai colaborări muzicale între membrii formației și artiști dragi și apropiați lor, artiști care fac parte din trupe celebre în sfera rockului românesc precum Vița de Vie, Coma, Luna Amară, ROA, Șuie Paparude, Robin And The Backstabbers și mulți alții. Au fost activi pe scenele multor festivaluri de muzică de la noi ca StudentFest, Motorock, Timrock, Timisoara Rock Festival, Rock'n'Iasi Open Air, Bucovina Rock Castle, Măgura Wave, Slowride Transalpina Fest, Bucharest GreenSounds Festival, Focus in the Park, Rock Folk Fest, iar lista continuă cu foarte multe alte nume de evenimente. Apus, Rezist, Solitor, Sidef, Nori de gând sunt doar câteva dintre piesele pe care sper să avem ocazia să le ascultăm, căci Implant pentru Refuz se numără și printre trupele mele preferate. 

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter