Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/09/2020
Muzică Viața Orașului

CONCERTUL DE DESCHIDERE a Stagiunii 2020-2021

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CONCERTUL DE DESCHIDERE a Stagiunii 2020-2021 Share CONCERTUL DE DESCHIDERE a Stagiunii 2020-2021


Filarmonica Brașov invită melomanii la CONCERTUL DE DESCHIDERE a Stagiunii 2020-2021.

Instituția de cultură de la Poalele Tâmpei își deschide din nou porțile!

Stagiunea 143 a Filarmonicii Brașov întâmpină publicul meloman, joi, 1 octombrie 2020, ora 19.00, cu un Concert Simfonic Extraordinar de DESCHIDERE a STAGIUNII 2020-2021, primul concert susținut în sală, după această perioadă atipică.

Sub egida unei noi stagiuni, instituția își reincepe activitatea concertistică având la conducere și un nou director interimar – pianistul Ioan Dragoș Dimitriu, tânăr artist cunoscut publicului meloman brașovean din concertele și recitalurile susținute pe scena Sălii Patria.

Stagiunea 143 va debuta cu un concert simfonic  “INTEGRALA BEETHOVEN”- 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, sub bagheta maestrului CRISTIAN MANDEAL, unul dintre cei mai apreciati dirijori ai momentului, din România dar și din întreaga lume.
Programul va cuprinde Uvertura “Leonora” nr. 3 și Simfonia a VI-a în Fa Major op. 68 “Pastorala”, program ce continuă seria integralei beethoveniene propusă pentru acest an cu însemnătate specială în lumea muzicală: 250 de ani de la nașterea marelui titan al muzicii, Ludwig van Beethoven.

CONCERTUL DE DESCHIDERE a Stagiunii 2020-2021

La conferința de presă organizată de Filarmonica Brașov, noul directorul interimar și-a exprimat intenția de a dezvolta în continuare activitatea instituției pe un trend modern, cu o viziune dinamică și cu accent pe atragerea publicului brașovean către instituție într-o manieră prietenoasă și armonioasă, astfel încât să crească numărul auditorilor atât în sala de concert cât și în spațiile mai putin conveționale, unde artiștii muzicieni vor desfășura activități specifice.

Stagiunea 143 aduce în prim plan un element important pentru comunitate și anume repetiția generală cu public. Aceasta va avea loc în ziua concertului, adica în ziua de joi, prețul participării fiind unul accesibil, respectiv 10 lei.

Mai mult decât atât, pentru a face față cerințelor publicului meloman de toate vârstele și categoriile (abonați dar și publicul larg), Orchestra Simfonică va susține două concerte pe săptămână.

Asfel, atât JOI, cât și VINERI, Filarmonica Brașov își așteaptă melomanii doritori de concerte simfonice, cu programe variate ce aduc în scenă noi fomule de manifestare artistică.

Limita de locuri în sală este de 96, pentru a desfășura activitatea în condiții de siguranță, conform reglementarilor sanitare în vigorare.

Prețul unui bilet la concertul acestei săptămâni, atât joi cât și vineri este de 40 de lei.

“Mă bucur că am avut șansa de a ocupa această poziție. În primă fază, vom continua ce a fost planificat, cel puțin pentru luna octombrie, după aceea în funcție de măsurile trasate, va trebui probabil să ne adaptăm. Începem cu un Concert dirijat de maestrul Cristian Mandeal, brașovean de-al nostru, cu un program ce continua seria integralei Beethoven.

Am dat aici de o mână de oameni, care nu numai că vor. Au idei, ne-au propus multe lucruri și au o initiațivă ieșită din comun. Eu zic că putem lucra la un nivel extrem de ridicat și, cum spuneam și în alte interviuri, să ne aliniem la ce se întâmplă în țările vestice.”

În tandem cu noul director Ioan Dragoș Dimitriu se va afla și pianistul HORIA MIHAIL, solist angajat al Filarmonicii Brașov, care va avea și funcția de Director artistic al instituției în această perioadă.

CONCERTUL DE DESCHIDERE a Stagiunii 2020-2021

“Împreună cu Dragoș am făcut deja multe lucruri pentru cultură în Brașov, ne-am regrupat într-o formulă identică, dar ușor diferită și vom face în așa fel încât Filarmonica Brașov să capete un suflu nou. Există energie și în scurt timp veți vedea o altă imagine a Filarmonicii, începând cu programele cât și cu modul de abordare și de implicare…Evenimentele pe care le vom organiza, ne vor apropia de oameni, de comunitate atât prin evenimentele din interior cât și prin evenimentele din spațiile neconvenționale. Avem un plan managerial pe termen lung, dar în primul rând este important ca evenimentele să fie de calitate. Sunt convins că toti colegii noștri vor face, în armonie și cu bucurie, muzică atât în Sala Filarmonicii cât și în spații neconvenționale.”

Haideți să ne bucurăm împreună de o noua stagiune de muzica simfonică!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută