PE GUSTUL NOSTRU: GRABit – pastrami barul care scoate Black Angus-ul în stradă

Deschis recent în rondul de la Kogălniceanu, pe Calea Plevnei nr. 3, GRABit e un concept de street food care scoate în față pastrama de vită. Meniul e centrat în jurul pastramei de vită, o delicatesă altminteri tratată doar secundar de street food-ul de la noi.

Nu puteam să ratăm o astfel de ofertă, așa că într-o după amiază de weekend ne-am înfățișat în rond la Kogălniceanu cu papilele gustative pregătite.

GRABit

Cum ziceam, meniul de pastrami e minimalist. Pastrama de vită vine – ca sendviș – în variantele CLASSIC (cu untură de vită wagyu, muștar, ceapă murată, pâine cu secară) – 27 de lei, CHEESESTEAK (+brânză) – 29 de lei, REUBEN (+ varză murată și sos rusesc) – 34 de lei și INTERCONATINENTAL (varianta pentru gurmanzi) – 39 de lei. Fiecare dish vine cu un castravete murat inclus.

GRABit

Noi am încercat CHEESESTEAK și REUBEN. Minunată pastrama, excelentă combinația pentru CHEESESTEAK. Thumbs up! REUBEN-ul e pentru stomacuri tari, obișnuite cu melanjul de pastramă și murături. Una peste alta un street food decent. La preț de restaurant dar, mna, aia e dacă vrei Black Angus, ca boierii.

GRABit

Cireașa de pe...pastramă, ca să zic așa, e jumătatea de meniu dedicată hot dog-ului. Hot dog cu Black Angus (sic!). Ăsta da șoc cultural. Ca și în cazul pastramelor, hot dog-ul ăsta gourmet vine în varianta CLASSIC – 19 lei, CHEESESTEAK- 21 de lei și REUBEN – 23 de lei.

Recunosc că n-am apucat să gustăm din hog dog-ul de lux fiindcă veniserăm chitiți pe pastramă dar ne-am promis că data viitoare nu vom rata ocazia.

Interesant la street food-ul bucureștean e că își păstrează efervescența și în vremuri de criză, apar multe locuri noi și suprinzătoare cum e acest GRABit care pune accentul pe pastramă în stil new yorkez. Pe de altă parte, publicul bucureștean e capricios și instabil, vine, gustă dar fidelizarea lui e o treabă complexă și dificilă de multe ori. Rămâne de văzut dacă GRABit va reuși să se impună în memoria afectivă a bucureșteanului amator de street food gourmet.

  • Text de George Mihalcea.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter