Ce trebuie să știi atunci când alegi accesorile pentru copt

Accesoriile de patiserie sunt esențiale, mai ales când vorbim de ustensile și accesorii pentru copt. Astăzi exista mulți entuziaști și profesioniști din sector care creează adevărate opere de artă. Să ne gândim doar la complicata lume a designului torturilor. Arta de a face deserturi nu este nicidecum simplă. A te dedica acestei activități necesită să ai o bucătărie dotată cu toate accesoriile de patiserie care pot servi acestui scop. Pregătirea prăjiturilor, biscuiților și a altor deserturi necesită tehnici și echipamente speciale. Există diverse instrumente profesionale care facilitează toate operațiunile de pregătire a desertului. Există deci o ramură a industriei dedicata exclusiv acestei parti a bucătăriei, aflata într-o dezvoltare și creativitate continua.

Cum s-au născut aceste accesorii de patiserie? În anii 1970 exista încă o gamă foarte limitată de instrumente. Odată cu evoluția artei culinare însă, materialele utilizate pentru construirea acestor obiecte a evoluat. Utilizarea tehnologiei s-a schimbat și a facilitat modul de preparare a deserturilor. În ultimii ani, a existat, de asemenea, un adevărat boom pentru uneltele din silicon. Pasionații și maeștrii nu se pot descurca cu adevărat fără câteva accesorii de patiserie esențiale. Deci, să începem cu ABC, adică accesoriile de bază pe care să le ai în bucătărie daca vrei să pregătești un desert.

În primul rand telul, manual sau electric, esențial pentru amestecarea ingredientelor. Se folosește în principal pentru a amesteca ouă și zahar, smântână și făină.

Avem spatula, din oțel sau silicon moale, alungită sau largă. Ajută la colectarea aluatului, la întinderea și netezirea glazurilor.

Sita este un instrument tubular acoperit cu o plasă subțire. Se folosește la cernerea pulberilor: făină, drojdie, cacao și alte ingrediente în pulbere, pentru a te asigura că nu exista cocoloașe.

Indispensabilă este și tava rotundă sau dreptunghiulară sau de alte forme, de toate dimensiunile pentru coacerea prăjiturilor și plăcintelor. Există, de asemenea, tăvi specifice pentru biscuiți și brioșe, cu matrițe incorporate, pentru a găti aceste delicatese direct în forma dorită.

Sucitorul este un accesoriu fundamental pentru întinderea aluatului. De obicei este din lemn, dar există noi modele în plastic, cu interior gol, care trebuie umplute cu apă fierbinte, pentru a facilita întinderea. Sau canelat, decorat pentru a crea modele. Toate acestea sunt ușor de găsit online, la biano.ro.

Sac a poche este aproape un simbol al patiseriei. Este o punga creată pentru a distribui creme pe dulciuri, dându-le forma clasică în caneluri, dar și pentru a crea dulciuri cu nuca de cocos sau migdale în forma clasică descrisă mai sus. Incluse cu pungă, există mai multe tipuri de duze care creează modele inedite cu umpluturile. De asemenea, sunt vândute separat cu diverse adaptoare.

Similară, dar cu funcții diferite, este seringa pentru dulciuri, este utilizată pentru a crea motive decorative mai mici și mai precise. Forma este identica cu seringa de injecție, dar de dimensiuni mult mai mari.

Decupatoarele (matrițe) sunt obiecte mici cu cele mai diferite forme (flori, inimi, animale etc.). Sunt folosite pentru a coace biscuiți. Acestea pot fi din oțel și plastic. Dimensiunile sunt de obicei mici sau medii. Marginile pot fi netede și ondulate și sunt folosite prin apăsarea diferitelor tipuri de aluat moale. Este întotdeauna recomandabil să presari făină pe partea inferioară înainte de a utiliza matrițele pe produsele de patiserie.

Cele mai recente inovații din sectorul accesoriilor de patiserie sunt realizate din silicon. Formele din silicon au numeroase avantaje față de cele realizate din materiale rigide tradiționale. Sunt mai ieftine, disponibile într-o cantitate foarte numeroasă și variată de forme, ușor de utilizat, rezistente la schimbări bruște de temperatura și se spală ușor. Cum să le folosești? Înainte de a le folosi, spală forma cu atenție în apă fierbinte sau în mașină de spălat vase. La prima utilizare se recomandă ungerea formei deoarece aceasta vă îmbunătăți anti-aderența. Această operație nu este necesară pentru utilizări ulterioare.