Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2020
Lifestyle / Arhitectură & Design

Bienala timișoreană de arhitectură – Beta 2020 își continuă seria de evenimente programate online

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bienala timișoreană de arhitectură – Beta 2020 își continuă seria de evenimente programate online Share Bienala timișoreană de arhitectură – Beta 2020 își continuă seria de evenimente programate online


Despre arhitectură, responsabilitate și regândirea spațiului în care trăim.  

Cea de-a treia ediție a bienalei timișorene de arhitectură a început în 25 septembrie și continuă, până în 25 octombrie, să inspire publicul și pe cei din domeniul construcțiilor și al arhitecturii la acțiuni responsabile în ceea ce privește modul în care avem grijă de planetă, pornind de la cum ne construim orașele și cum să facem să ne uităm către ceea ce avem deja, să observăm și să inventariem resursele locului. 

Bienala timișoreană de arhitectură - Beta 2020 își continuă seria de evenimente programate online

Dintre cele aproape 20 de evenimente rămase, în 14 octombrie va avea loc unul dintre evenimentele online importante din această săptămână: atelierul ACAN, despre viitorul practicii de arhitectură, despre urgențele climatice și ale biodiversității, despre locul pe care îl ocupă arhitectura în cadrul acestora și cum se pot implica oamenii pentru a face o diferență. 

Există nenumărate proiecții de viitor în ceea ce privește practica arhitecturii și chiar mai multe discuții neterminate pe subiectul „care ar trebui să fie rolul (și responsabilitatea) unui arhitect în prezent”. Astfel că, în 17 octombrie, va avea loc conferința online “Future of Architecture Practice, Today” ce are ca scop sporirea gradul de conștientizare referitor la starea de urgență în care ne aflăm și găsirea unor noi soluții. Evenimentul face parte din programul Future Architecture. 

Bienala timișoreană de arhitectură - Beta 2020 își continuă seria de evenimente programate online

Un alt eveniment online de neratat, destinat arhitecților și celor din mediul profesional, va avea loc în 19 octombrie“What One-Planet Prosperity offers to architects” în care se va vorbi despre modernizarea structurilor vechi și transformarea acestora în paradigme de sustenabilitate, cu scopul unei transformări eficiente a orașelor. 

Bienala timișoreană de arhitectură - Beta 2020 își continuă seria de evenimente programate online

În 24 octombrie va avea loc, tot online, conferința juriului din cadrul expoziției-concurs Beta 2020, unul dintre principalele evenimente din cadrul bienalei. Concursul a fost deschis la nivelul celor trei țări învecinate (România – Ungaria – Serbia) și s-a adresat tuturor celor care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune. Expoziția poate fi văzută în Piața Libertății, până pe 21 octombrie. 

Accesul la evenimentele din cadrul bienalei este gratuit, însă pentru a participa este nevoie de înscriere în prealabil. Toate detaliile despre program și modalitățile de participare se găsesc la adresa: https://betacity.eu/.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută