MUGUREL VRABETE | Holografica

În vremurile astea ciudate pe care le trăim, cu un viitor nesigur în industria muzicală, ne mai încurajăm cu faptul că formația a supraviețuit schimbării a două sisteme politice, unei schimbări de secol și de mileniu și tuturor prefacerilor din piața muzicii. Nu e puțin lucru. Am trecut prin vinil, casetă audio, compact disc și vânzare pe internet, am rămas în picioare după ce toate genurile noi apărute ne prevesteau sfârșitul - dance, grunge, thrash, rap. Poate unul din momentele importante a fost și anul 2000, și, evident, albumul “Holografica”.

Tocmai ce renăscusem cu succesul din 1998 cu piesa “Ți-am dat un inel” de pe albumul “Supersonic”, moment ce ne-a propulsat din nou în atenția publicului și în topurile de vânzări și eram în acel moment, dificil întotdeauna, în care după un succes de proporții, se așteaptă de la tine ceva și mai și. Prima reacție e să încerci să faci din nou ceva asemănător cu fostul hit. Practica a demonstrat că nu funcționează. Așa că ne-am lăsat în voia sorții - și a inspirației - pe undeva eliberați de povara unei obligații de stil.

Era clar că nu avem de ce să ne mai întoarcem la hard-rockul anilor ’80 și că putem să ne exprimăm mult mai divers. Și cred că am reușit, fiindcă toate cele 10 piese ale albumului, fiecare în felul ei, a avut ceva deosebit.

Anul trecut și puțin din anul acesta - atât cât am apucat - am făcut turneul “Clasic Rock”, bazat pe aniversarea celor două decenii de la lansarea albumului “Holografica”. Multe din piese nu mai fuseseră cântate de ani buni, dar, redescoperite, am constatat că aveau o energie intactă, absolut credibilă și actuală. Sigur că “Să nu-mi iei niciodată dragostea” a rămas fără îndoială cea mai cunoscută și cântată piesă, dar tot de pe acest album sunt cântate aproape tot timpul în concerte “Romeo și Julieta”, “Inima mea nu e întreagă dacă nu ești tu”, “Am rămas doar noi” și “Vine o zi”. Asta spune că este, probabil, cel mai puternic album al nostru.

Lumea s-a schimbat în continuare, dar noi am început mileniul cu dreptul. Sper ca acest noroc să ne țină pe mai departe și să reușim să mai facem o muzică la fel de inspirată și câștigătoare.

Text de Mugurel Vrabete