Ștefan Gleveșanu: Nunta de porțelan

O relație după 2 decenii se bazează pe încredere dar și pe sacrificiu, compromis, schimbări, momente de bucurie, împlinire dar și de griji. Este practic o dezvoltare organică cu bune cu rele și cu multă dedicare. Astăzi nu scriem aceste rânduri pentru o relație între 2 persoane ci despre o echipă de oameni și un Pub. Un Deane’s consolidat și trecut prin temperaturi înalte :)

Deane’s Irish Pub se deschidea acum aproape 20 de ani în România având în spate o încărcătură istorică a numelui Deane și una a celebrității ca pub din țara ce provine. Fondatorul Haydn Deane și soția sa Alina se hotărăsc să aducă o parte din experiența și iubirea lor pentru lumea pub-ul irlandez în frumosul oraș Brașov. Acesta fiind o atracție încă de la început pentru localnici cât și pentru turiști. Berea neagră, pieile de cartofi, plăcinta Guiness și aripioarele de pui sunt doar câteva dintre celebritățile meniului nostru încă din prima zi. Meniul își păstrează și astăzi rețetele de atunci culese de prin pub-urile celebre din Belfast.

Stefan G pieile de cartofi

Muzica Live a făcut parte încă de la început din acest concept, Haydn Deane fiind cel care a făcut posibilă amplitudinea unui concert de Big Band pe o scenă modestă de pub. Frank Sinatra, Ray Charles, Joe Cocker sunt doar câțiva dintre cei pe care Haydn Deane & His Big Band îi interpretează pe scena Deane‘s Pub și care a creat din zilele de vineri adevărate seri legendare. Scena este sufletul acestui pub și parcă fiecare scândură de lemn din aceasta păstrează un acord a fiecărui instrument, o replică a fiecărui actor, o notă a fiecărui interpret. Au pășit pe scena noastră modestă trupe mari ale României, actori celebri și locuitori timizi ai Brașovului în seriile de karaoke. :)

“Pieile de cartofi, staff-ul și muzica bună, principalele 3 atracții, la Deane’s Irish Pub&Grill” 

 

Ce poți spune despre un pub este că acesta devine mai valoros odată cu trecerea timpului. Este ca un vin bun cu vechime, o brânză care devine mai aromată odată ce stă la maturat… un pub are nevoie de acea patină, luciu al meselor de lemn ce apare odată cu trecerea vremii, de încărcătura timpului în pereții de cărămidă ce parcă au păstrat un murmur al muzicii și de toate amintirile oamenilor ce ne-au călcat pragul.

Deane‘s Irish Pub&Grill a fost preluat de echipa actuală acum 6 ani.

 

Camelia Petre și Ștefan Gleveșanu administrează de 6 ani Deane’s Irish Pub & GrillCamelia Petre și Ștefan Gleveșanu administrează de 6 ani Deane’s Irish Pub & Grill

Fiecare an pentru noi a însemnat o evoluție, păstrând în același timp cu atenție autenticitatea acestui loc, meniul fiind cel original cu celebrele piei de cartofi, plăcintele irlandeze și merele tăvălite prin pesmet. Ne place să credem că doar îmbunătățim ceea ce am preluat și ne ghidăm după cererea publicului. Ceea ce oferim noi în final este un produs calitativ și corect în concordanță cu destinația noastră de pub irlandez.

Fiecare an a adus o dorință mai mare pentru noi de a ne dezvolta și pe plan cultural, aducând constant muzica live și transformând fiecare seară în una dinamică pentru clienții noștri. Ne-am dorit să fim parteneri în evenimentele culturale din stradă și alături de cei ce au dat viață acestui oraș.

events

Fiecare an a adus provocări noi și adaptarea a însemnat o adevărată muncă în echipă. Am reușit să depășim perioade dificile, ca această pandemie și să ne reinventăm de fiecare dată când a fost nevoie. Din fiecare schimbare am avut ceva de învățat și din orice provocare am ieșit mai uniți.

Într-o notă irlandeză, sub semnul trifoiului cu 3 foi, considerăm că ceea ce ne reprezintă mereu este bucuria, străduința și puțin noroc.
:). 

„Ne-am dat seama că nu lucrăm cu clienți, ci cu oaspeți. Am avut o perioadă când lucram câte 15 ore pe zi. Am făcut lucruri așa de faine, încât niciodată nu am vrut să plec. Deane’s face parte din viața mea”

 

Ștefan Gleveșanu avea doar 18 ani în 2012, când s-a angajat ca picol la Deane’s. În două săptămâni, a fost promovat ca ospătar, iar după doi ani, a devenit manager la unicul pub în stil irlandez din Brașov.

  • Text de Ștefan Gleveșanu