De vorbă cu IULIA IONESCU, prezentatoarea iLike IT „Tot ceea ce prezint sau recomand în emisiune este testat pe „propria piele”

Iulia Ionescu este jurnalist și blogger (iuliaionescu.ro), iar la începutul acestui an a devenit gazda emisiunii „iLike IT“, din cadrul știrilor de dimineață, la PRO TV.

Am vrut să aflăm mai multe despre ea, despre pasiunea ei pentru tehnologie, dar și să obținem câteva recomandări de aplicații, gadget-uri sau filme.

 Cum ai ajuns să fii pasionată de tehnologie și cum ai ajuns să prezinți emisiunea iLike IT?

Pasionată de tehnologie am fost dintotdeauna, dar, în mod special, de când am început să lucrez în televiziune. Eu fac parte din generația jurnaliștilor care au crescut odată cu rețelele sociale. Mi-a plăcut întotdeauna să includ în munca mea tot ceea ce am văzut în online, chiar dacă inițial am lucrat la Știri.

Spune-ne un lucru mai puțin știut despre iLike IT.

Eu testez toate produsele pe care le prezint la iLike IT, nu face nimeni asta în locul meu. Tot ceea ce prezint sau recomand în emisiune este testat pe „propria piele”. Materialele prezentate sunt realizate tot de mine și am observat că sunt oameni care sunt surprinși de treaba asta.

Dacă n-ai prezenta iLikeIT, ce altă emisiune ți-ar plăcea să ai?

Nu mă văd într-un alt context acum. Cred că iLike IT este ceea ce mi se potrivește cel mai bine.

Ce părere ai despre rețelele de socializare, mai ales că în ultima vreme se tot vorbește despre cât sunt de dăunătoare? Și pe ce rețea de socializare stai cel mai mult și de ce?

Cel mai mult timp îl petrec pe Instagram. Aici cred că mă integrez mai bine, ca vârstă, public, preocupări. Cred că se întâmplă și lucruri bune în și datorită online și nu trebuie să uităm asta. De exemplu, reușim să promovăm și susținem foarte multe cauze nobile. Dar, într-adevăr, folosirea în exces a rețelelor sociale poate fi dăunătoare, la fel ca orice alt produs consumat în exces.

I LIKE IT

Care este gadgetul tău preferat, în afară de telefon, și de ce?

Îmi este foarte greu să aleg un singur gadget. Sunt multe care îmi sunt utile în viața de zi cu zi. De exemplu, mi-ar fi foarte greu să mă despart de robotul care îmi face curat prin casă sau de purificatorul de aer. Adaug și boxele portabile sau căștile wireless, sunt foarte importante pentru mine, pentru că ascult foarte multă muzică.

Recomandă-ne, te rog, 3 aplicații care ne-ar putea îmbunătăți viața.

Cred că acum sunt în căutare de soluții digitale în special cei care lucrează, predau sau învață de acasă. Am tot recomandat „Speedtest” și „Fast” pentru verificarea vitezei la internet. Ne ajută să înțelegem de ce nu putem folosi anumite platforme sau aplicații. Folosind aceste soluții, putem observa dacă avem sau nu o problemă reala cu internetul.

„Fiverr” este o platformă și o aplicație gratuită, dedicată freelancerilor din orice domeniu. Unele dintre cele mai importante companii din lume sunt active aici și caută constant fotografi, graficieni, artiști, translatori și nu numai, care își oferă serviciile din orice colț al lumii, contra cost.

„Signal” este un serviciu gratuit de mesagerie pe care îl folosește inclusiv Edward Snowden, pentru că mesajele sunt criptate, iar „Google Duo” este o alternativă foarte bună la WhatsApp Video, Facebook Video sau Zoom. Este o aplicație mai puțin folosită la noi, dar la fel de utilă.

Te-ar tenta să te apuci de vlogging? Dacă da, despre ce ar fi vlogurile tale?

Da, mi-ar plăcea, cred că ar fi interesant ca oamenii să vadă lucruri din culisele televiziunii. Poate așa ar înțelege și cât de multă muncă este în spatele fiecărui moment iLikeiT pe care îl pregătesc, dar, din păcate, nu am timp. Dacă aș face asta, ar fi bine ca tot eu să filmez și să montez vlogurile.

Unde îți place să ieși în oraș? Care sunt locurile tale preferate din București?

Îmi place foarte mult să descopăr locuri noi din oraș. Încerc să fac asta cât pot de des. Sunt îndrăgostită de zona din preajma Ateneului Român, dar și de cartierele vechi din București. Atunci când pot, ies să fac poze și să mă plimb prin oraș. Este cea mai bună modalitate de a testa un nou gadget.

Care sunt ultimele 3 filme pe care le-ai văzut și te-au impresionat?

  • „The Favorite” cu Emma Stone
  • „Long Shot” cu Charlize Theron
  • „The Loudest Voice” cu Russell Crowe
  • „Mr. Robot” cu Rami Malek

Cum ți-a influențat pandemia obiceiurile de consum ale tehnologiei?

În perioada asta am petrecut mai mult timp ajutându-i pe alții să folosească tehnologia. Cred că asta a fost schimbarea, în cazul meu.

În 2020 s-a vorbit enorm și despre „pericolul” 5G. Spune-ne care este părerea ta despre 5G și dacă oamenii ar trebui să se teamă de așa ceva.

Este un subiect foarte amplu. Mi-e greu să vă răspund în câteva cuvinte. Cel mai bine ar fi să mă urmăriți în fiecare zi, de luni până vineri, la iLike IT, în cadrul Știrilor dimineții, pe PRO TV.

Dintre Bill Gates, Steve Jobs sau Elon Musk care ți se pare că a influențat cel mai mult omenirea și de ce?

Steve Jobs! Pentru că el este omul care a reinventat telefonul mobil, un dispozitiv care este nelipsit acum din viețile noastre.

i like it

  • Interviu de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter