Dă-mi și mie o CAFEA!

Cafeteca este un brand cunoscut și recunoscut nu doar de brașoveni. De 11 ani aici găsești poate cea mai bună cafea din oraș.

Cafeteca este prima cafenea artizanală din Brașov care a prăjit cafea în locație și a avut sortimente de cafea proaspăt prajită.

Iedi

„Părintele” brandului Cafeteca este Eduard Costea.

Când a apărut Cafeteca și cum ți-a venit ideea unei cafenele la Brașov?

Cafeteca a dat prima cafea în 28 ianuarie 2009, pe Mureșenilor , într-o locație de 25 mp, 12 scaune și 3.000 euro chirie/lună, printre lavabile și scări, unor clienți care vin și acum la noi.

Îți mai aduci aminte ce specialități de cafea aveați în meniu la deschidere? Care este produsul locomotivă acum?

“Dă și mie o cafea” cel mai des atunci... acum Hausblend, amestecul casei plus oamenii cu care am crescut brandul ăsta: Simona, Cosmin, Maria, Erika, Alexandra, Mircea... se știu ei. Asta e “locomotiva” pentru că e vorba despre oameni în tot ce înseamnă cafea.

Câte tone de cafea ați consumat de la început și până acum?

Am renunțat să mai număr din al 6-lea an de viață…

Care a fost cea mai grea încercare de la deschidere și până acum?

E foileton… dar incendiul de la “My Place” pare a fi cea mai de amploare.

Care a fost cea mai mare satisfacție în toți anii de existență ai cafenelei?

Fata mea, Petra, de departe!

---

În prezent, Cafeteca are deschise 2 cafenele, una în zona “Patria” și una la Magnolia în Răcădău. În parcarea de la Selgros găsiți varianta Cafeteca Decât o Dubă iar cei care vor să comande cafea online au la dispoziție site-ul cafeteca.ro.

Cafeteca s-a implicat și în zona de evenimente la Brașov, în special în promovarea muzicii de jazz. Îți mai aduci aminte de Cafeteca Jazz Weekend? Sau de Bastion Baroc, Schools Out, Cafeteca Winter Jazz, Cafeteca Spring Jazz?

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter