Noi jocuri video să te țină ocupat până la sfârșitul anului

2020 se apropie de final și asta ne face să respirăm oarecum ușurați că, în sfârșit, se încheie cel mai ciudat și dificil an. Industria de entertainment a întâlnit momente cruciale: de la albume și concerte anulate, filme și seriale cu lansări reprogramate, piese de teatru care nu au cunoscut scena, la sute de evenimente care nu au mai adus împreună mulțimi de oameni.

Dacă anul trecut judecam lumea virtuală că ne separă și înstrăinează, astăzi îi suntem recunoscători pentru că, până la urmă, în ziua de azi viața se desfășoară online. Dar când vorbim de industria jocurilor video, 2020 a oferit câteva momente importante, în ciuda piedicilor, întârzierilor în producție și lansărilor anulate.

Crash B

Crash Bandicoot

The Last of Us

The Last of Us

Îmi amintesc ce competiție era printre copiii din cartier - care termină primul Crash Bandicoot? A patra parte din povestea originală, proaspăt apărută în octombrie, m-a făcut să dau câteva telefoane și să lansez o nouă competiție. Lumea e-sporturilor este mai mare ca oricând, iar câteva titluri consacrate, precum The Last of Us, Amnesia și World of Warcraft, au lansat noi variante. Luna noiembrie sau „Crăciunul pentru video gaming“ e poate cea mai promițătoare lună pentru fanii de aventuri virtuale. Așa că, în timp ce aștepți finalul lui 2020, ai multe de văzut și de jucat.

Assassin's Creed Valhalla

Assasins Creed Valhalla

E timpul pentru un leap of faith în era vikingilor. Cel puțin asta ne transmite Ubisoft cu noua incursiune din seria istorică de acțiune: Assassin's Creed Valhalla. De data asta o să te afli în pielea lui Eivor, un corsar Viking care trebuie să își conducă poporul de pe tărâmul de gheață al Norvegiei în Anglia lui 873. Nu uita însă că vorbim de Evul Mediu condus de lorzi meschini și regate războinice. Assassin's Creed Valhalla își ia reperele din Assassin's Creed Odyssey, continuând pe același format în stil RPG specific seriei. Un open world, cu peste 100 de ore, unde vânezi, pescuiești, te lupți și petreci ca un viking. „Zeii noștri privesc în timp ce le arătăm victoria!”. Lansare: 10 noiembrie. Platforme: Xbox, PlayStation, Ubisoft Store și Windows PC.

Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077

De la fantezia din The Witcher 3: Wild Hunt, la tehnologie. CD Projekt Red face un salt uriaș cu Cyberpunk 2077. Unde? Night City, California. Cine? Un mercenar care seamănă izbitor de mult cu Keanu Reeves. Dacă nu faci parte din megacorpi și nu privești lumea din aceste fortărețe înalte, viața poate să fie destul de dură. Acolo jos, cartelurile de droguri, bandele de tâlhari, mafia și sărăcia fac legea. Între, există o lume a decadenței, unde promisiunea visului american încă îi mai alină pe locuitori, chiar dacă este de neatins. Cum ne-am aștepta de la o astfel de lume, să furi un chip experimental de la una din cele mai mari corporații poate să se sfârșească destul de rău, dar modul exact în care se vor desfășura lucrurile depinde doar de cum îți alegi mișcările. S-ar putea să îți pierzi timpul căutând binele sau răul, singurele reguli de urmat sunt cele pe care le stabilești tu - ai totuși un ochi bionic, brațe cu tăiș de lamă și cam tot ce poate avea un cyborg. Lansare: 19 noiembrie. Platforme: PS5, Xbox One și Microsoft Windows.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Spiderman milesmorales

Insomniac prezintă: Marvel's Spider-Man: Miles Morales, un univers construit pe baza binecunoscutului super erou, dar aducând o cu totul altă poveste. Experimentăm viața lui Miles în timp ce încearcă să stăpânească propriile simțuri-păianjen. Situat la un an după jocul original, Marvel’s Spider-Man, apărut în 2018, aici îl vedem pe noul nostru super erou și cum își asumă rolul sub tutela lui Peter Parker. E o adevărată plăcere să înveți trucurile, de la legănatul printre zgârie-norii din New York, până la cățăratul pe pereți. Fanii cei vechi care stăpânesc deja toate mișcările, au și ei câte ceva de învățat deoarece noul Om Păianjen are o serie întreagă de super puteri noi - venom blast; camouflage; mega venom blast. Setat să apară pe noul PS5, va profita din plin de tehnologia SSD, făcând călătoria prin New York cât mai rapidă și reală. Lansare: 19 noiembrie.

Watch Dogs: Legion

Watch Dog Legions

Fiecare joc Watch Dogs înseamnă o altă locație și o altă perspectivă. Ubisoft nu dezamăgește nici cu apariția Watch Dogs: Legion. Misiunea ta este să recuperezi Londra post-Brexit, căzută în mâinile celor corupți. Camerele de pe străzi urmăresc fiecare mișcare a cetățeanului, poliția, ajutată de agenții de securitate Albion, elimină pe oricine se opune noului sistem. Grupul DedSec îndrăznește să intre în lupta cu opresorul. Față de predecesorii săi, noul joc vine cu o serie de noi elemente, cel mai interesant este că de acum, nu mai controlezi un singur personaj. De-a lungul poveștii, jucătorii vor putea juca ca membri diferiți ai grupării. Fiecare membru poate fi clasificat în una din cele trei clase: hacker, stealth și luptă. Își dorești să fii o bunică hacker? Welcome to the Resistance! Lansare: 10 noiembrie. Platforme:  Xbox series X, PS5.

 

  • Text de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter