Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/12/2020
Zile si Nopti

Evenimente Online: săptămâna 4 – 10 decembrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Evenimente Online: săptămâna 4 – 10 decembrie Share Evenimente Online: săptămâna 4 – 10 decembrie


Berliner | Elvire Chez Vous

Evenimente Online: săptămâna 4 - 10 decembrie

În ziua de vineri, 4 decembrie, de la ora 19:00,mergem la film, în online, la Cinema Elvire Popesco avanpremiera Berliner, de Marian Crișan. Nu putea exista un moment mai potrivit în care să urmărim povestea plină de umor a unui politician aflat în plină campanie electorală. Silvestru Mocanu, politician de rang înalt al României, rămâne blocat într-un oraș de provincie, Salonta. Îl întâlnește pe Viorel, un om ca toți ceilalți, de meserie tractorist, care îl găzduiește în casa sa. Cursa tensionată pentru alegerile Parlamentului European continuă, iar Mocanu, ajutat de noul său prieten, își continuă campania în micul orășel, punând la cale un plan cameleonic. În distribuție: Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Sorin Cociș, Maria Junghietu și George Dometi. În cadrul  Festivalului de Film de la Moscova 2020, „Berliner“ câștiga premiul „Keen Eye“. Bilet: 15 lei (eventbook.ro). Programul complet al săptămânii AICI.

Stand-up – Cristi, Toma și Teo

Evenimente Online: săptămâna 4 - 10 decembrie

Se spune că râsul este cel mai bun medicament. Deci, nu mai bine rămânem seara în case și ne tratăm? Și ce mod mai bun de a face asta, decât printr-un show de stand-up comedy live – Cristi, Toma și Teo, sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 21, pe VStage sau Zoom, pentru cei curajoși, care nu se tem de camera pornită. Nu sunt doar unii din cei mai cunoscuți artiști de stand-up din România, dar și veterani ai acestui gen de spectacol. Și cum fiecare show special ar nevoie de un început pe măsură, în deschidere, Alex Ioniță. Detalii și bilet (31 lei) pe iabilet.ro.

Storytelling prin imagini | Fundația Calea Victoriei

Evenimente Online: săptămâna 4 - 10 decembrie

Când vorbim de jurnal nu vorbim doar despre micul caiet în care ne înșirăm secretele, vorbim și despre un obiect unic și personal, un spaţiu de joacă, unde reflecta asupra evenimentelor din viaţă, dar şi un loc sigur pentru a experiementa tehnici noi creative și a ne exprima pasiunea pentru artă. Asta vom învăța de marți, 8 decembrie, la Atelier online de Jurnal ilustrat – Storytelling prin imagini, ținut de Fundația Calea Victoriei. Pe parcursul celor 4 ateliere, lectorul Andreea Mironiuc, ne va împărtăși din trucurile sale, în ideea creării unui personaj și cum să spunem o poveste folosind prin imagini. Cursul este practic, așa că indiferent de vârstă, începător sau avansat, toată lumea este așteptată cu instrumentele de scris și creioanele colorate preferate. Atelierul se va desfășura online. Taxă de participare: 300 lei. Detalii pe fundatiacaleavictoriei.ro.

Pe Întuneric | Teatrul Avangardia

Evenimente Online: săptămâna 4 - 10 decembrie

Pe întuneric, spectacolul plin de suspans a lui Octavi Egea, în regia lui Ricard Reguant, în fiecare zi a acestei săptămâni, oferit de Teatrul Avangarda. O piesă a microteatrului, o îmbinare de elemente din film și din teatru. Atunci când luminile se sting, afli ce este frica. Prin această experiență trece și Eva, o celebră psihoterapeut. Într-o cabană izolată în munți, departe de civilizație, un weekend ce s-ar fi vrut a fi romantic se transformă într-o poveste de groază. O până de un curent, un soț dispărut și apeluri neîncetate din partea partenerului unui fost pacient care s-a sinucis – Eva ajunge la limită fragilă dintre normalitate și nebunie. Piesa este premiată în cadrul Festivalului de Microteatru Píndoles, Barcelona 2015. Distribuția: Camelia Pintilie, Șerban Pavlu, Alex Conovaru și Andrei Matei. Bilet (20 de lei) și detalii AICI.

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută