Cine este Roxen, artista care va reprezenta România la Eurovision 2021

kissTop40 powered by Lion

 

Cine este Roxen, artista care va reprezenta România la Eurovision 2021

 

În 2020, România ar fi urmat să fie reprezentată la Eurovision de către Roxen, o artistă foarte talentată, dar care părea că apăruse de nicăieri. Drept urmare, foarte multă lume s-a întrebat sau a întrebat Google-ul: „Cine este Roxen?”

Din păcate, pandemia a amânat ediția concursului muzical de anul acesta, dar în 2021 sunt toate șansele să se țină și tot Roxen va fi cea care ne va reprezenta țara. Așadar, ca să-i lămurim și pe cei care au rămas cu întrebarea de la începutul lui 2020, iată cine este Roxen.

Roxen colaj 1

 (sursa foto faccebook/Roxen)

Larisa Roxana Giurgiu, pe numele ei complet, este o tânără de 20 de ani și s-a născut în Cluj. A fost pasionată de muzică încă de la vârsta de 7 ani și tot de atunci a participat la numeroase concursuri muzicale și a știut mereu că va face o carieră în acest domeniu.

În 2019 ea a semnat cu casa de discuri Global Records și a ieșit din anonimat odată cu apariția pe piesa producătorului român Sickotoy, „You Don't Love Me”, care a ajuns pe primele poziții în topurile din România și a fost difuzată la posturile de radio din mai multe țări (Franța, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia etc.). Clipul a strâns rapid peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube, iar stilul muzical abordat cât și look-ul i-au adus comparații cu Dua Lipa și Billie Eilish.

În toamna aceluiași 2019, a urmat piesa „Ce-ți cântă dragostea”, care a debutat direct pe locul 1 în multe topuri și a fost difuzată pe heavy rotation de la fel de multe posturi de radio. Și acest clip a strâns milioane de vizualizări pe YouTube, mai exact 30 de milioane (!!!). O adevărată performanță pentru un artist nou apărut pe piața muzicală! De asemenea, piesa a fost una dintre cele mai căutate pe Shazam RO, iar pe Spotify a urcat pe locul 4 în România Top Viral 50. După doar două piese, era clar că interesul pentru Roxen este imens și la fel și potențialul ei. „Spune-mi”, single-ul lansat în 2020, a făcut din nou o figură asemănătoare cu cele de până acum și, chiar dacă lansat prin primăvară, el încă mai face ravagii în topuri.

În martie 2020, în urma parteneriatului dintre Global Records și TVR, Roxen a fost aleasă de o comisie specială să reprezinte România la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „Alcohol You”. Din acea de o comisie au făcut parte următorii membri: Crina Mardare (vocal coach), Luminiţa Anghel (interpret), Lucian Ştefan (managing partner Global Records), Liana Stanciu (producător muzical radio tv şi șefa delegaţiei României la Eurovision), Dan Manoliu (producător tv și director artistic), Gabriel Scîrlet (regizor muzical), Liviu Elekes (compozitor şi regizor muzical), Andrei Tudor (compozitor), Bogdan Păun (regizor muzical).

A fost o alegere dificilă, dar  o provocare frumoasă, pentru că noi trebuie să încercăm să venim cu ceva ce este actual pentru Eurovision, astfel încât să aducem rezultate bune“, a declarat la acel moment Luminiţa Anghel.

Însă, așa cum spuneam la început, pandemia a amânat desfășurarea concursului, dar abia așteptăm să vedem ce figură va face Roxen la Eurovision 2021.

Între timp, ea a mai lansat două single-uri: „How To Break a Heart” și „Wonderland”, cea din urmă fiind o colaborare cu Alexander Rybak, câștigătorul Eurovision din 2009 (pentru Norvegia) și un artist foarte apreciat în întreaga lume.

Despre Roxen mai trebuie să știi că este și dansatoare (a urmat cursuri profesioniste de dans timp de 5 ani), este vegetariană și are nu mai puțin de 5 pisici în locuința ei din Cluj.

Acum, că ai aflat atâtea despre Roxen, vezi și pe ce poziție se situează în KISS TOP 40 piesa „Spune-mi”.

Cover foto: eurovoix.com

kissTop40 powered by Lion